Gölyaka'da öğrencilerin eğitimlerine yönelik etkinliklerin yanında sorumluluk duygusunu arttırmak, aile, arkadaş ve komşuluk bağlarını güçlenmek amacıyla sosyal projeler hayata geçiren Gölyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu kez İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa bir çalışmaya imza attı.


Gölyaka'da eğitim gören gönüllü öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen proje kapsamında sömetr tatilinde Gölyakalı annelerin kapıları çalınarak, evlere ziyaretler gerçekleştirildi.


Yarıyıl tatili süresince uygulanan projede özellikle yaşlı ve hasta annelerin evine misafir olarak hem hal hatır soran hem de rahatsızlığı olanlara 'geçmiş olsun' diyen gençler, zaman zaman duygusal anlar yaşadı.


Öğrencilerin gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Gölyakalı anneler, tek tek ellerini öpen gençlerin eğitim hayatlarının başarılarla dolu geçmesi için bol bol dua etti.Ziyaretlerin bir kısmında öğrencilere eşlik eden Gölyaka Kaymakamı Abdullah Kurt yaptığı açıklamada, ‘Öğrencilerin yarı yıl tatilindeki özverili bir o kadar güzel davranışlarına ve annelerimizin güler yüzlü ev sahipliklerine teşekkür ederim.


Annelerimiz en büyük dua ve nasihat kapımızdır. Gençlerimizin bu zenginliklerden daha fazla istifade edebilmeleri için ilçemizdeki sosyal programları arttırarak sürdüreceğiz.' dedi.