Sevindiren haber akşam saatlerinde geldi…

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın göreve gelmesinin ardından başlatılan, turizm ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Göreve ilk geldiği anda ilçeyi turizme kazandırmak için kolları sıvayan Demircan, ilk olarak ilçedeki termal su yataklarını açığa çıkartmak için çalışma başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında ilçenin  4 farklı noktasında sondaj çalışmaları başlatıldı. Çalışmalardan sevindiren haber ise akşam saatlerinde geldi.

Gölyaka ilçesine bağlı Hacıyakup Köyü Merası, Aksu deresinin kenarına açılan 2 Numaralı sondaj kuyusunun 800 metre altından termal su çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlattı…

“Her arayan bulamaz, lakin bulanlar arayanlardır…”

Konu ile ilgili Öncü Haber Muhabirine görüşlerini açıklayan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her arayan bulamaz, lakin bulanlar arayanlardır” sözünü hatırlattı ve Gölyaka ilçesinde ki sondaj çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

“800 Metre aşağıda suyu bulduk…”

Demircan, “Şu anda Hacıyakup Köyü Merası Aksu deresinin kenarında bulunan 2 Numaralı sondaj kuyumuzun 800 metre altından termal suyu çıkarttık. Suyumuz 40 derece sıcaklıkta olup, saniyede 50 Litre çıkıyor. Bu bizim için güzel bir gelişme. Bir hafta, 10 gün sonra Hacıyakup Köyü Efteni kaplıcaları yakınındaki 1 No’lu sondaj kuyumuzda çalışma başlatacağız” dedi.

“Sondaj çalışmalarımız devam edecek…”

Öncü Haber Muhabiri’nin, “Bulunan termal suların üzerine bir tesis yapılacak mı?” sorusu üzerine Demircan, “Evet bu bölgeye tesisler kurulabilir, bu termal sular seracılık alanında kullanılabilir. Diğer sondaj kuyularından da umutluyum. Çalışmalarımız devam edecek. Şu anda bir şey söylemek çok erken” diye cevap verdi.  

Haber: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr