Gölyaka ilçemizde ikamet eden ve bugüne kadar yaptığı icatlarla ulusal basında da adından söz ettiren ‘Kum Mucit’ lakaplı Hasan Kum’a Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’dan tam destek geldi.

Fındık toplama makinesi, nohut soyma makinesi, küreme makinesi ve toprak altı gübre atma makinesi gibi onlarca birçok icadın sahibi olan ve evinin bahçesine kurduğu atölyede yeni buluşlar için çalışmalarına devam eden Hasan Kum, icatlarını ve faydalarını Başkan Demircan’a anlattı.



’Kum Mucit’ in icatlarını yerinde gören ve inceleyen Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Kum’a destek sözü verdi. Bugüne kadar Kum’un hayata geçirdiği icatların çok başarılı olduğunu belirten Dermican,bundan sonraki projelerinin daha da iyi olması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
 
Başkan Demircan, ziyareti sırasında Kum’un icatlarından olan araç ve makineleri test etmeyi de ihmal etmedi.
 


Hasan Kum Kimdir?
 
1958’de Düzce Gölyaka Güney Köyü’nde doğan Kum, ilk ve orta okul eğitimini Gölyaka’da tamamladıktan sonra uzun yıllar Avusturya’da çalıştı. 1976’da Avusturya’ya giden Kum, 1994 yılında memleketi Düzce’ye geri döndü. Yurt dışında elde ettiği bütün birikimini icat yapmak için kullanan Kum, bugüne kadar farklı sektörlere hitap eden 16 ayrı icada imza attı.

Haber: S. AYAN