Düzce’nin Gölyaka İlçesine bağlı Kemeryanı Köyünde iki kardeşin yer anlaşmazlığı birinin evinden olmasına neden oldu. Erdal Bozkurt babadan kalan ancak kardeşler arasında resmi hisse ayrımı yapılmayan arsaya 2000 yılında ev yaptı. Bir süre sonra evin iki odasını yan arsaya doğru genişleten Bozkurt, kardeşi Erkan Bozkurt’la mahkemelik oldu. Evine çıkma yaptığı kısımdaki arsayı kardeşi Erkan Bozkurt’un alması ile başlayan anlaşmazlık yıllarca kardeşlerin mahkeme koridorlarında gidip gelmesine yol açtı. Mahkeme kararı gereği evi boşaltmaları istenen Bozkurt ailesi zor durumda olduklarını ve kalacak yerlerinin olmadıklarını ifade etti.




“Avukatlara gittim ama hukuki olarak bir sonuç alamadım, yetkililerden çözüm bekliyorum”

Öncü Haber mikrofonuna konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Erdal Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:
“20 yıldır bu yer ile ilgili davalar ve mahkemeler ile uğraşıyorum. Artık ben bu yer ile ilgili uğraşmaya dayanamıyorum. Kardeşim beni baba ocağından 8-10 bin TL bedelle çıkartmaya çalışıyor. Benim bu yer üzerinde yaşamamı sürdüre bileceğim evim var. Benim bu sorunumun çözümü için Devlet büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımızdan ve Adalet Bakanımızdan yardım istiyorum sesimi duymalarını istiyorum. Benim çocuklarım var, kardeşim evimi elimden alıyor. 1 ay sonra beni evden çıkartacak. Sebebi beni oradan çıkartmak istemesi. Benim maddi olarak gücüm yok, durumu benden daha iyi olduğu ve imkanları daha çok olduğu için beni evimden çıkartıyor. Bu yer sorunu beni yıprattı. Tapusuz bir fındıklık arazisi var her sene kardeşim Özkan Bozkurt topluyor. Avukatlara gittim ama hukuki olarak bir sonuç alamadım. Yetkililerden çözüm bekliyorum.”   





“Eşim o babanın evladı değil mi? Sanki hiçbir hakkı yokmuş gibi hiç hak vermiyorlar”

Erdal Bozkurt’un eşi ise Nurhan Bozkurt’un eşinin babasının vefatı ile miras kalan yerin üzerindeki evin mahkeme kararı ile satışının yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
“Buradaki sıkıntı 20 yıldan beri devam ediyor, kayınpederimin ölümünden sonra diğer kardeşleri gibi eşim olan Erdal Bozkurt’a iki ayrı tapudan miras kaldı. Miras kalan iki topunun birinde evimizin bulunduğu tarlayı mahkeme marifetiyle satışı yapılmış. Satıştan sonra yeri eşimin kardeşi Özkan Bozkurt satın almış. Satın aldığı tapu üzerindeki evimizi şimdi elimizden almış oldu. Hal böyleyken şimdi kaynım bizi evden çıkartıp sokağa atacakmış, bizi perişan edeceklermiş, o şekilde konuşuyormuş. Kayınpederimin ölümünden sonra, kayınpederimin üzerine ait 2 ayrı tapu çıktı. “İki tapuda olan haklarımızı böldürün, bize düşün hakkımız neyse bize onu verin dedik. Fındıklıktan hak da istemiyoruz, biz bu evimizde oturmak istiyoruz. Eşim o babanın evladı değil mi? Sanki hiçbir hakkı yokmuş gibi hiç hak vermiyorlar.




Muhtardan açıklama

Kemeryanı Köyü Muhtarı İlhan Seven ise konuyla ilgili “Bozkurt ailesinin bu mahkeme süreci 3 yıldır sürüyor. Dört kardeşten annelerinin de aralarında bulunduğu iki kardeş arasında tapu anlaşmazlığını çözüme ulaştıramadık. Ama Özkan Bozkurt’tan en son söz aldık ağabeyini buradan hiçbir zaman çıkarmayacağı ile ilgili olarak” şeklinde açıklamada bulundu.