Düzce’nin Gölyaka ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanağın ardından bölgeden geçen Hamamüstü Deresi taştı. Çamlıbel, Hacıyakup ve Açma köylerindeki ev ve ahırlarda su baskınları meydana geldi. 

Taşan dere suyu bazı ağaçları devirerek sürüklerken, ilçe ile iki köyü bağlayan köprü yıkıldı. Bu arada ilçeyi direkt olarak il merkezine bağlayan kara yolu da trafiğe kapandı. 



Selden dolayı endişelenerek evlerinin üst katlarına çıkan vatandaşları itfaiye, AFAD ve ilde görev yapan arama-kurtarma dernekleri üyeleri güvenli bölgelere aldı. 



Olay yerine intikal eden Karayolları, İl Özel İdaresi, itfaiye ve AFAD ile arama kurtarma derneklerinin ekipleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. 



Öte yandan Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, taşkının yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı.



“Can kaybı yok, risk bulunmuyor, yağış durdu”


Keleş, yaptığı açıklamada, selin derenin yatağından taşması sonucu meydana geldiğini belirterek, bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

3 kişinin evinden kurtarıldığını ve herhangi bir can kaybı ya da kayıp vatandaşın bulunmadığını belirten Keleş, çalışmaları yerinde incelediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hamamüstü Deresi üzerindeki köprünün olduğu alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bazı vatandaşlarımız endişelenerek evlerinde beklemek istemiş, biz de herhangi bir sıkıntıya karşı onları bulundukları yerlerden aldık. Gece boyunca çalışmalarımız devam edecek. Su akışı azaldı. Can kaybı yok, risk bulunmuyor, yağış durdu."



Keleş, AFAD ve diğer ekiplerin, zarar gören vatandaşların tespiti ve bölgedeki hasar tespit çalışmalarının yarın yapılacağını bildirdi.



“Keskin’den, selin vurduğu Gölyaka’ya mesaj”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin de Gölyaka ilçesinde yaşanan sel felaketi nedeni ile yazılı bir açıklamada bulundu.

Keskin, açıklamasında ‘Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz oldu’ deyerek şunları ifade etti:

Gölyaka İlçemizde bugün gerçekleşen sel felaketinden dolayı hemşehrilerimize geçmiş olsun diliyor, can kaybının olmaması en büyük tesellimiz olmuştur. AFAD ve özel idare ekipleri üstün gayret ile çalışmalarına devam etmektedir. Hasar gören yerlerin en kısa sürede yapılması için Kaymakamlığımız, Belediyemiz, sosyal yardımlaşma ekiplerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız gerekeni en iyi şekilde yapacaklardır."



Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: T.AKARSU