Sadece Akçakoca için söz verdi

İstanbul'un su ihtiyacını karşılaması nedeniyle içme suyu koruma havzası içine alınan Düzce'de ilçelere yapılacak atık su arıtma tesisleri için yıllardır bekleyiş devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu sadece ziyaret ettiği Akçakoca'ya destek sözü verdi. Zaten mevcutta atık su arıtma tesisi olan ve bunu ileri biyolojik bir tesise çevirmek isteyen Başkan Okan Yanmaz, İmamoğlu'nun gelişini fırsata çevirdi.

5 ilçe 10 yıldır bekliyor

Yanmaz ve İmamoğlu arasında gerçekleşen özel görüşmede İmamoğlu’nun Yanmaz’a takibi ve hızlandırılması yönünde söz verdiği Akçakoca İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri’nin kısa sürede yapılacağına artık gözler kesin gözüyle bakılırken, şimdi gözler arıtma olmadığı için göz göre göre su kaynaklarının kirletildiği ilçelere çevrildi. Yığılca, Gölyaka, Çilimli, Cumayeri ve Kaynaşlı, 10 yılı aşkın süredir atıksu arıtma tesisi kurulması için bekliyor.



Bir arpa boyu yol alınamadı

Bilindiği gibi Kısa adı İSKİ olan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi sorumluluğunda olan ve onun izni olmadan havzada tek çivi çakılamayan Düzce'nin su kaynaklarının korunması adına önemli bir ihtiyaç olan atıksu arıtma tesisleri konusunda bir arpa boyu yol alınamadı.

Komşular tesislerini son teknoloji ile donatıyor

Merkez ilçe ve Akçakoca dışındaki ilçelerde bulunmayan yatırımla ilgili 10 yıldır süren bekleyişte son olarak Kaynaşlı Atıksu Arıtma Tesisi için ihalenin yapıldığı ve çalışmalara başlanacağı açıklanmıştı. Ancak her inşaat başlamadan önce gelenek haline dönüşen "ilk kazma vuruldu" yönünde bir açıklama Kaynaşlı'dan hala gelmezken, yanı başımızdaki iller mevcut tesislerini son teknoloji özelliklerle donatıyor.

Göreve yeni gelen Ekrem İmamoğlu'nun Akçakoca'da zaten olan arıtma tesisini ileri teknolojiye taşıma sözü verirken, acil ihtiyaç olan ilçelere de aynı desteği verip vermeyeceğini zaman gösterecek.