Düzce Valisi olarak göreve başladığı ilk gün olan bugün Gölyaka ilçesinde yaşanan sel afeti üzerine soluğu afet bölgesinde alan Cevdet Atay, afetin vurduğu noktalarda incelemelerde bulundu, evi, ekili arazileri, ekmek tekneleri sular altında kalan ilçe halkına “geçmiş olsun” dedi.

Yaşanan sel felaketi ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Atay, selden zarar gören karşılaştığı tüm vatandaşlarla konuştu. Atay, sel nedeniyle zarar gören tüm ilçe halkının yaralarının sarılacağını söyledi.

Vali Atay’a incelemeleri sırasında Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Gölyaka Kaymakam Vekili Abdullah Kurt, Devlet Su İşleri Müdürü Deniz Yıldız, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Gölyaka İl Genel Meclis Üyesi Fazlı Koç ve MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu eşlik etti.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Atay, göreve başladığı ilk gün üzücü bir haber aldıklarını söyleyerek, “Devletin tüm kurumları yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgede çalışıyor. Bu yaralar sarılacak, kimse dert etmesin. Bunlar çözülecek konular. Allah'a çok şükür ki herhangi bir can kaybımız yok. Mal kaybı telafi edilir." diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz yıl 17-18 Temmuz tarihlerinde sel afetinin derin yaralar açtığı Gölyaka, yaklaşık 1 yıl sonra aynı afetle yüzleşirken, daha kalıcı önlemlerin alınması gerektiği gözler önüne serildi.