İşadamı Gökhan Komit tarafından Gölyaka İlçesinde büyük bir umutlarla inşa ettirilen, ancak borçları nedeniyle bir bankanın mülküne geçen Hacıyakup Köyü yakınlarındaki Eftenia Otel’in Düzce Üniversitesine kazandırılması için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demir’can Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yaptığı açıklamada, Eftenia Otel’in Düzce Üniversitesi ve bölgenin turizmine kazandırılması için, “Bu cenazenin kalkması için siyasilerimizin, bürokratlarımızın üniversitemize destek vermesi ve önünün açılması gerekir” diyerek siyasi ve bürokratlara çağrıda bulundu.

“Bu süreçte siyasilerimiz ve bürokratlarımız Üniversitemize destek vermeli”

Demircan yaptığı açıklamada, “Bu süreçte siyasilerimizin bürokratlarımızın üniversitemize destek olması gerekir. Burayı öncelikle Düzce Üniversitesi’nin kamulaştırması gerekir. Kamulaştırma yetkisi de Cumhurbaşkanlığımızın bünyesindedir. Ama bölgemizde halkımızdan bürokratların devamlı bu konuda çözüme ulaştırması noktasında vatandaşlardan yoğun bir talep var. Bende buranın bir an önce Üniversitemiz tarafından kamulaştırılması noktasında bölgemizin bürokratlarımızın destek vermesini istirham ediyorum, istiyorum bölgem adına” dedi.

“Öncelikle üniversitenin alması noktasında bir irade ortaya koyalım”

Eftenia Otel’in Düzce Üniversitesi bünyesine kazandırılması için irade ortaya koymak gerektiğinin altını çizen Demircan, şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle üniversitemizin bu konuda ki bütün çalışmalarına destek verilmesi gerekir. Çünkü üniversitemizin burayla ilgili bütün altyapı çalışmaları üniversitemize bir yük olmayacak şekilde planlanmıştır diye tahmin ediyorum. Hemşiresi var, doktoru var, güveliği var staj yapacak olan öğrenciler var. Düzce üniversitesinden destek alınır, Gölyaka MYO’dan destek alınmak suretiyle üniversitemize hiçbir maddi külfet getirilmeyecek şekilde bu tesis işletilir. Ama bunlar olmuyorsa bende bir kamu tüzel kişiliğiyim. Benim de kamulaştırma alanında izin almam gerekir. O noktada gayret gösteririm. Belediye olarak alıp üniversiteye hibe olacaksa üniversiteye hibe olur. Otel, restoran, havuz bölümlerini belediyemiz işletir. Üniversitemiz de alternatif tıp alanındaki hizmetlerini yapar. Onları oturur konuşuruz. Bu cenazenin kalkması için siyasilerimizin, bürokratlarımızın üniversitemize destek vermesi ve önünün açılması gerekir. Şimdi buraya ikinci bir sondaj vurulacak. Buranın değerine değer katacak. 2 aya kadar bu suyumuz çıktığımızda burası çok güzel bir bölge olacak. 2018 de üniversitemiz bunun için çalışma yapmış ona destek olmamız gerekir. Nereye gidilecekse gidilir buranın bir an önce gerçek anlamda bölgeye hizmet vermesi noktasında çözüme ulaşılması gerekir. Öncelikle üniversitenin alması noktasında bir irade ortaya koyalım. Olmuyorsa biz kendi imkanlarımızda ne gerekiyorsa altyapı çalışmalarını yaparız. İnşallah hayırlı olur. Suyumuz çıktığında da hayırlı olacak.”

“Sondaj çalışmalarımız devam ediyor”

Gölyaka Belediyesi’nin Hacıyakup Köyü yakınlarında açılan termal su sondaj çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Demircan, son olarak şunları söyledi:

“Burası bizim düşündüğümüz 1 nolu sondaj alanımızdı. Bizim yerimiz normalde yolda şahıs yerinde değil ama yol trafiğe kapanmasın diye bir 3 metre tapulu bir yere geçti. Aslında bizim burada 15 bin hektar alanda kamulaştırma hakkımız var. Ama biz kamulaştırma yapmadan insanların muvaffakatını almak suretiyle ve nitekim aldık. 2 nolu sondajdan başlamıştık. Çok şükür orda suyumuza kavuştuk. Şimdi 1 nolu sondaj kuyumuzda çalışmaya başlayacağız.”

HABER: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr