Köydeki bir vatandaşta korona virüse testinin pozitif olarak rastlanması üzerine köyün karantina alındığı iddiaları yayıldı. Bunun üzerine valilik yaptığı açıklama ile karantina uygulanmadığını açıkladı.

Gümüşova’nın Elmacık bir vatandaşın Korona virüs testinin pozitif çıkması nedeniyle Cami Hoparlöründen vatandaşların sokağa çıkmaması ile ilgili anons yapıldı. Bu nedenle halk arasında köyün karantinaya alındığı iddiaları ortaya atıldı. Köyde yaşayan M. T tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Bu iddialar ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Düzce genelinde hiçbir köyde karantina uygulamasının olmadığı bildirilerek, şu bilgilere yer verildi:

“Yerel medya kuruluşlarında yer alan; Korona virüs (Covid-19) sebebi ile ilimizde köy karantinası uygulandığı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlimizde karantina uygulaması yapılan yerleşim yeri bulunmamaktadır. Resmi açıklamalar dışında kamuoyunu yanlış yönlendirecek hiçbir açıklama veya bilgiye tevessül edilmemesi önem arz etmektedir.”