Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu, 12 Temmuz’da Ankara’da Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile Ulusal Fındık Konseyi’nin gerçekleştirdiği toplantının değerlendirmesini yaptı.

Karslıoğlu, Ulusal Fındık Konseyi’nin 2008 ürünü için önerisi ve bu sistemin başarılı olabilmesi için yapılması gerekenler, fındıkta rekolte ve maliyet tespiti ile orta ve uzun vadeli tedbirler hakkında açıklamalarda bulunarak Ulusal fındık Konseyi’nin 2008 ürünü için önerisi ve sistemin başarılı olması için yapılması gerekenleri söyledi.

Karslıoğlu, Ulusal Fındık Konseyi'nin yaptığı önerilerin lisanslı depoculuk sistemi ve fındık ihtisas borsasının alt yapısının oluşmasında büyük katkı sağlayacağını da belirttti. Karslıoğlu ayrıca sistemin başarılı olabilmesi için TMO'nun Fiskobirlik ile 2008 yılı alım döneminde birlikte hareket etmesi ve depo ve alım organizasyonlarını devreye sokup sistem finansman kaynağının sezon öncesinde hazine tarafından aktif hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Karslıoğlu. Üretici bazında teşvikler yapılarak, modern tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması için gereken tedbirlerin acil olarak alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.