Düzce Basın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Türkgülü, basının özgür, yansız olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemeyeceğini bildirdi.

Tuncay Türkgülü, yaptığı basın açıklamasında, basının özgür konumunu gölgeleyen ve temel işlevinden uzaklaştıran sansürün, halkın çıkarlarının savunulması, özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki en büyük engel olduğunu savundu.

Günümüzde ifade özgürlüğünü kısıtlayan, bilgi edinme hakkını vatandaşın elinden alan yeni Türk Ceza Yasası ile getirilen kısıtlamaların, basına karşı devletin uyguladığı birer 'sansür oku' gibi yüreklere saplandığını ifade eden Türkgülü, açıklamasına şu şekilde devam etti:

''Aradan geçen 100 yıla rağmen biz hala devletin medya sansürünü tartışıyorsak, demokrasi yolunda ortada bir sorun vardır ve çağdaşlaşan Türkiye imajına yakışmayan bu durumun düzeltilmesi gerekir. Devlet sansürü kadar, basının kendine sansür uygulamasıda yanlıştır. Basın yayın kuruluşlarının, medyanın bağımsız ve tarafsız olması en temel ilkedir. Basın, doğru, güvenilir bilgi vermelidir. Toplumumuz ancak bu şekilde çağdaş olabilir, gelişebilir''