Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Düzce İl Temsilcisi Enver Şahin 25 Kasım eylemlerine yönelik basın açıklamasında düşüncelerini şöyle ifade etti.

“Hükümet yüzde 2-3 oranındaki zamlarla memur ve emekliyi hayal kırıklığına uğratmıştır. Memur ve emekli çarşı ve pazarın yolunu unutmuştur. Memur ve emekli insaf sınırlarını zorlayan hükümetin ekonomik politikaları yüzünden kredi kartı sarmalına girmiştir.

Hükümet,memur ve emekli için olumlu bir şey yapmazken, Anayasamızın pek çok maddesini değiştirirken, memurların grev ve toplu sözleşme hakkını engelleyen 53, 54 ve 128. maddelerini değiştirmek için hiçbir girişimde bulunmamıştır. Dahası 2006`da Avrupa Sosyal Şartı`nın 5 ve 6. maddelerindeki grev ve toplu sözleşme hakkına da çekince koymakta tereddüt etmemiştir.

Bu olumsuzluklar karşısında Kamu-sen ve KESK gibi iki konfederasyonun birlikte eylem kararı almasının memur ve emekli kitlesini mutlu ve memnun etmiştir. Bu davranışları kamu çalışanlarının menfaatine bir tutum olmuştur.Ancak Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, hükümeti ve küresel güçleri mutlu edecek davranışlardan kaçınmalıdır. 25 Kasımı emek mücadelesi için yeni umudun ve şahlanışın başlangıcı için fırsata dönüştürmelidir. Bu nedenle Kamu-Sen ve KESK yöneticileri 25 Kasım`da sorumluluklarının idrakinde olmalıdır. Çünkü çalışanların ve kamuoyunun gözü iki konfederasyonun üzerinde olacaktır. Bizde BASK mensupları olarak, örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinde 25 Kasım eylemlerine destek vereceğiz. BASK, çalışanların haklı ve meşru eylemlerini dün olduğu gibi, bundan sonra da destekleyecektir.”