Kadına şiddet vakaları alınan önlemlere ve tüm tedbirlere rağmen her geçen gün artmakta. Özgüven, baskıcı anlayış, kadınlara uygulanan şiddetin nedenlerinde başı çekmekte.

Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu sözcüsü Peri Arbak bugüne ilişkin açıklamalarda bulunurken onlarca kadının taciz ve tecavüze uğradığını söyleyerek ''her gün en az beş kadın öldürülüyor, onlarca kadın taciz ve tecavüze uğruyor çocuk istismarı korkunç boyutlara ulaştı'' diyerek artan şiddet için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Erkek şiddeti, küçük devletçikler olan evlerde sokaklarda ve iş yerlerinde hayatımızın tehlike altında olduğunu söyleyerek bu sene içerisinde yirmibir olayda yüz on altı kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını söyledi.

Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen de şiddetsiz bir toplum için bütün mücadeleyi vereceklerini ve kadınların seslerine her daim kulak olacaklarını söyledi.

Biz de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü olması dolayısıyla Düzcelilerin kadınlara uygulanan şiddet hakkındaki düşüncelerini aldık. Verilen cevaplarda yorumu olmayanlar bile vardı ancak çoğu Düzceli halkın genel cevabı: ''Kadınlar ezilmemeli'' oldu.




Haber: S. MELEN