İSKİ tarafından Melen Suyu'nun İstanbul'un içme suyunu karşılaması amacıyla Düzce genelinde başlattığı çalışmalar bazı vatandaşların tepkisine yol açtı. İlk olarak Çamköy mevkisindeki katı atık depolama alanını kapatan İSKİ ekipleri şimdi de Yeni Taşköprü mevkisindeki köpek barınağını Melen'e yakın olması gerekçesiyle barınağın hemen karşısındaki alana taşıyor.

Zaten barınağın şu anki yerinden bile şikayetçi olan köy sakinleri barınağın karşıya taşınacağını da duyunca iyice çileden çıktı. Köy sakinleri “ Şu an bile başı boş gezen köpekler yüzünden yoldan geçmeye korkuyoruz. Çocuklarımızı bile özel arabalarımızla çarşıya götürüp getiriyoruz. Şimdi de barınağın karşıya geçeceğini duyduk. Et kombinası, köpek barınağı ve Yeni Taşköprüspor'un sahası yan yana olacak. Bizim köpekler kadar değerimiz yok mu ? Buradan Başkan Mehmet Keleş'e sesleniyoruz. Bu yapılan çalışmalarda hiç mi köy halkı düşünülmüyor. Köyde oturan vatandaşlar köpeklerin saldırısına maruz kalıyor. Çoğu arkadaşımız köpekler yüzünden bazı geceler de kan revan içinde köye geldi. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor. Başka yer mi yok ki barınağı yine aynı alanın karşısına alıyorlar. Melen Suyu'na yakın diye karşıya alıyorlar ama bu seferde Asar Deresi'ne yakın olacak ve bu derenin suyu da Melen'e karışıyor. Eğer bu barınağı karşıya alırlarsa tüm köy halkı olarak çalışmalar başladığını gibi yapılan alanı yıkacağız. Biz de insanız ve sesimize kulak versinler” şeklinde konuştu.

Bir ay önce köpeklerin saldırısına uğrayan köy sakinlerinden bir vatandaşta “Köpeklerin saldırısına uğradım ve çenem kırıldı. Çeneme 10 dikiş attılar. Dişlerim de yerinden oynadı ve hala tedavi görüyorum. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor. İstanbul'a gidip tedavi olacağım ve orada bu durumu yetkililere anlatacağım.”ifadelerini kullandı.

Mevcut alandaki köpek barınağının arkasına hala siyah renk almış pis su akarken arıtma tesisinin bu duruma ne kadar çözüm üretebileceği yaşanan olumsuzluğu gözler önüne sererken bu sorunun daha ne kadar devam edeceği de bilinmiyor. Vatandaşların tepkilerini daha ne kadar sürdüreceği ya da yetkililerin bu duruma nasıl çözüm bulacağı ise ilerleyen günlerde belli olacağa benziyor.