Düzce Belediyesi şehri merkezinin can damarı niteliği taşıyan İstanbul Caddesi'ndeki dönüşüm çalışmalarında sona yaklaştı. Sol taraftaki bisiklet yolu ve sağ taraftaki tek sıra park nedeniyle yolun daralmasına üzerine vatandaştan gelen 'Paklanmayı kaldırın' çağrıları üzerine halkın sesine kulak veren yönetim, park yasağını resmen başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Öncü TV ekranlarında yayınlanan Kitabın Ortasından programına konuk olan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, caddede saate göre değişen bir ücretlendirme yapmayı ilk olarak gündemlerine aldıklarını ancak daha sonra parklanmayı kaldırma kararı aldıklarını açıklamıştı.



Bisiklet Yolu projesine son halini veren ekipler, park yasağının başlaması ile birlikte cadde boyunca uyarı levhalarını astı. Yeni düzenlemeye göre cadde üzerindeki sağ şeritte sabah 08:00 ile akşam 20:00 arasında araç park etmek ve duraklamak yasaklandı.

Ekipler, cadde üzerine asılan uyarı tabelalarına uymayan sürücüler hakkında cezai işlem uygulanacağını ifade ederek konu hakkında emniyet ekipleri ile koordineli şekilde çalışıldığını ifade etti. Yasağa uymayan sürücülerin araçları ilgili mevzuat gereği para cezasına çarptırılacak ve araçları çekici ile bulundukları yerden kaldırılacak.