D-100 yol kenarlarının imara açılması ile birlikte kaçak olan binalarda ruhsat alabilme imkanı sunan imar planlarını revizyon çalışmaları ile ilgili 18 Kasım 2011 tarihinde alınan karar 3 yıl sonra onaylandı.


30 Mart yerel seçimlerine 2 ay kala İl genel Meclisinin şubat ayı toplantısında 2013 yılında ihale edilen planlar kabul edildi. Temel amacı D-100 iki kenarının düzensiz yapılaşmayı sanayi ve benzeri kullanımların yaratmış olduğu düzensiz yapılaşmayı kontrol altına almayı ve düzenli gelişmeyi sağlamak olan imar planları Valilik Onayının ardından 1 ay askıya çıkacak.
2 vali eskiten imar planları ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu, komisyon başkanı Muharrem Şen tarafından okundu. Ardından İmar müdürü Serkan Yılmaz, meclis üyelerinin merak ettiği soruları yanıtladı.

İmar planları ile konut alanları 2 kat, sanayi alanlarında yükseklik 15 metre olacak. Ticaret alanlarında ise kat sayısı 3. İmar planı revizyon kararı ile önceki imar planında yolları olmayan parsellere yollar açıldı. En düşük yol 10 metre olarak belirlendi. Ayrıca D-100 Karayoluna paralel olarak 2 adet çevre yolu planlandı.

 

Haber;S.Kaşkır