Düzce’de sürüler halinde gezen sahipsiz sokak hayvanları uzun süredir şikayet konusu olurken, bu sorunu en aza indirmek için geçtiğimiz yıl Akçakoca’nın Subaşı Köyü’nde çalışmalarına başlanan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı sürüyor.

10 köy ve 8 mahallede 58 köpeğe kuduz aşısı uygulandı

Bu süreçte başıboş kedi ya da köpeklerin saldırması sonucu çok sayıda vatandaş hastanelerin yolunu tutmaya devam ediyor. 2018 yılı ağustos ayı faaliyetlerini açıklayan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Harun Kabaoğlu, geçtiğimiz ay meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 104 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındığını açıklayarak, müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediğini vurguladı. Kabaoğlu ayrıca koruyucu olarak 10 köy ve 8 mahallede 58 köpeğe kuduz aşısı uygulandığını bildirdi.

Hayvanlar sürekli merkezde tutulmayacak

Öte yandan 65. hükümetin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün projesi olan Avrupa standartlarındaki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanlar sürekli olarak tutulmayacak. Tesise getirilen sokak hayvanları gerekli kontrolleri, aşıları ve tıbbi müdahaleleri yapıldıktan ve iyileştikten sonra veteriner hekim onayıyla alındıkları ortama bırakılacak. Özellikle kısırlaştırma yöntemi sayesinde kontrolsüz üremenin önüne geçecek olan merkezin şehre kazandırılması dört gözle bekleniyor.

HABER: C. ÜSTÜNER