Düzce’de işçiler, emekçiler, sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri 5 sendikanın ortaklaşa düzenlediği organizasyon kapsamında 1 Mayıs’ı kutlamak için Anıtpark’ta bir araya geldiler. Coşkulu bir şekilde bir bayram havasında geçen 1 Mayıs Kutlamalarında sendika başkanlarının ortak görüşü, emek harcayan, alın teri döken işçilerin mutlaka emeklerinin karşılığının verilmesi gerektiği oldu. Sendikalar Platformu Başkanı Ali Gürel, Biz insanca, Düzce’ye yakışır şekilde 1 Mayıs’ı kutlamak istedik diyerek Düzce’miz de işçi bayramının şenlik içinde geçtiğini görsünler ve seneye herkesi bu bayrama katılmaya davet ediyoruz dedi.

Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli
Direnmeden mücadele etmeden hiçbir hak alınmaz diyerek Dün idam sehpasına 8 saatlik iş günü için gidenleri, taksimde 77’de ölenleri anıyoruz. Onların anısına bugün buradayız ifadelerini kullandı

Kamu Sen il Başkanı Şemsettin Bahadır ise kutlamaların coşku içinde geçmesinin önemide değindi ve işte 1 Mayıs’ın ruhu budur dedi. Çalışma ,üretme, memleketin kalkınmasında en büyük pay sahibi olan emekçilerin bayramıdır bugün diyen Bahadır Emeğin karşılığının verilmesini istiyoruz. Asgari ücrete mahkum edilmiş işçilerinin emeğinin karşılığını almasını istiyoruz dedi.

Eğitim İş Şube Başkanı Zeki Bayram ise Düzce artık işçi kenti olma yolunda diyerek 1 Mayıs’ları artık her sene katlayarak daha görkemli bir şekilde kutlayacağız. Bir Mayıs’lardan korkulmayacağını bugün bu alanda açıkça gösterdik dedi.
Haber; Ü. ÇETİN