'1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman ve Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez kutlama mesajı yayınladı.

KELEŞ: “KARAYOLLARI İŞÇİLERİMİZE VERİLEN KADRO MÜJDESİ DE BU ÖNEMLİ GÜNÜ DAHA DA ANLAMLI KILMAKTADIR”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Keleş, " Alın teriyle ekmeğini kazanan bütün vatandaşlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum." dedi.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş mesajında karayolları işçilerinin kadroya alınmasını da unutmadı. Konuyla ilgili olarak “Hükümetimiz, alın terine, emeğe, insan hayatına, işçilerimizin nasır tutan ellerine verdiği kıymetle çalışmalarını sürdürmektedir. Karayolları işçilerimize verilen kadro müjdesi de bu önemli günü daha da anlamlı kılmaktadır.” Dedi.

KESKİN: “ARTIK ASIL İŞ YAPAN HİÇ KİMSE TAŞERON İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞTIRILMAYACAK”
Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin 1 Mayıs Mesajında, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın AK Parti döneminde çıkan yasa ile kutlanmaya başlandığını belirtti. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “AK Parti olarak çalışma hayatında hakkaniyeti ve insan onuruna yakışır çalışma ortamlarını tesis edilmesini esas alıyoruz” dedi. AK Parti hükümetleri döneminde çalışma hayatına ilişkin çok önemli yasal düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Keskin, 2015 seçim beyannamelerinde tüm çalışanları yakından ilgilendiren çalışmalara imza attıklarını belirtti.
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’de Başkan Keleş gibi taşeron işçilere müjde verdiklerini kaydederek, “ Artık asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacak. Asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar, bunları tanımlayacağız. Asıl iş yapılan alanlarda, kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz” şeklinde konuştu.

ÇAKMAN, İŞ BARIŞININ GÜÇLENMESİ DİLEĞİNDE BULUNDU
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman, mesajında Emeği ve alın teriyle üretimimize, gelişimimize hizmet veren tüm çalışanların“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü kutlar, iş barışının güçlenmesi dileklerimle selam ve saygılarımı sunarım.” Diyerek işçilerin bayramını kutladı.

SÖNMEZ: “TAŞERON ZULMÜ ALTINDA İNLEYEN BAŞTA İŞÇİ SINIFIMIZ OLMAK ÜZERE TÜM MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN”
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez’de Belediye önünden başlayacak olan yürüyüş ve mitinge Türk bayraklarıyla katılacaklarını söyleyerek işçi bayramı hakkında mesajını ifade etti. “1 Mayıs, AKP iktidarında maden ocaklarında göçük altında kalan, asansörlerden düşen, taşeron zulmü altında inleyen başta işçi sınıfımız olmak üzere tüm milletimize kutlu olsun.” Diyerek kutlamada bulunan Sönmez, “Vatanımıza ve emeğimize saldırıların arttığı bu günlerde emek mücadelesi aynı zamanda vatan savunmasıdır.” Dedi. Sönmez, açıklamasının devamında “Fındık Vatandır Vatan Satılmaz ”diyen üretici köylümüzün ve “Tekel Vatandır Vatan Satılmaz, Yatağan Vatandır Vatan Satılmaz” diyen işçi ve emekçilerimizin feryatlarını, taleplerini bu yılda alanlara taşıyacağız.” İfadelerine yer verdi.

Haber:Y.SEVER