Bugün, işçi ve emekçiler tarafından birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak dünya çapında kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı. Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de 1 Mayıs için hazırlıklar tamamlandı, işçiler meydanlarda. Bizde bugün sokağa çıktık ve İşçi, memur, vatandaş ayırt etmeden 1 Mayıs'ın ne ifade ettiğini ve dayanışma ve hak arama gününde Türkiye'de işçilerin haklarını yeteri kadar alıp almadığını sorduk.

 



Halkın çocğunluğundan aldığımız yanıtlara göre; işçiler haklarını yeteri kadar alamıyor. Bugün taksim meydanında yaşanan olaylara dikkat çeken vatandaşlar, işçilerin her yönden kısıtlandığını savundu.

Türkiye'de işçi olmanın zorluğuna vurgu yapan halk, " bizim toplumumuz bastırılmış sindirilmiş.
Alanlara çıktıklarında hemen müdahale ile karşı karşıya. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyen bir toplum olduk. Mücadele ruhu bitmiş artık. Gerek mali yönden gerekse hayat şartları açısından işçinin hakkı verilmiyor. Daha işsizliğe çare bulunmadı. Asgari ücret 700-800 civarı.bu parayla geçinen siyasetçiler varsa geçinebiliyoruz desinler. Işçilerin aldığı para belki de onların bir yemekte ödedikleri paradır. Türkiye'de herkes pastadan hakça adaletçe payını almalı."ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR