İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Nuri Oğuz, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de dağıtımı başlanacak olan T.C.Kimlik Kartı başvuruları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İşte gerekli belgeler!
Düzce Merkez İlçe Müdürlüğü ve İlçe Nüfus Müdürlükleri’nin başvuruları almak için hazır bulunduğunu belirten Oğuz, başvurular için gerekli belge ve bilgilendirmede bulundu. “Başvuru esnasında vatandaşın Nüfus Cüzdanı ve son 6 ay içerisinde çekilmiş 5x6 ebadında arka fon beyaz biometrik fotoğrafla birlikte gelmesi gerekmektedir. Nüfus Cüzdanı ibraz edemeyen vatandaşları bağlı bulundukları muhtarlıktan alacakları fotoğraflı nüfus cüzdanı talep belgesi ile müracaat etmeleri gerekmektedir. 15 yaşına kadar fotoğraf mecburi değildir. 2017 yılı için kimlik kartı bedeli 16 TL olup kayıp durumunda bu bedel 32 TL’dir. Yeni kimlik kartları 10 yıllık kullanım ömrüne sahiptir.”

Pasaport yerine kullanılabilecek…
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Oğuz yeni kimlik kartlarının sağladığı bazı kolaylıklar olduğunu ve 1 Gigabaytlık hafızaya sahip olduğunu belirterek o kolaylıkları şu sözlerle ifade etti: “Yeni kimlik kartıyla güvenlik doğrulaması yapılabilecek olup sahtecilikten kaynaklanan mağduriyetler önlenecek. E-devlet kapsamında sunulan hizmetler internetin bulunduğu her yerden erişilebilecek. Vize muafiyeti olan ülkelerde pasaport yerine ve elektronik imza olarak kullanılabilecek.”