Acil sağlık hizmetleri konusunda toplumda farkındalığın arttırılması amacıyla her yıl 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan “112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” dolayısıyla Düzce'de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

250 profesyonel ekiple Düzce'ye hizmet veriliyor

Hafta dolayısıyla il genelinde yürütülen acil sağlık hizmetleri hakkında detaylı bir bilgilendirme yapan Düzce Valiliği, 17 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 1 adet 4 sedyeli ambulans, 1 adet obez ve yoğun bakım ambulansı, 2 adet kar paletli ambulans olmak üzere toplam 33 ambulans ile 2 adet 4*4 UMKE aracı, 1 komuta kontrol merkezi ve 250 profesyonel ekiple Düzce'ye hizmet verildiğini aktardı.

Vakaya ulaşma süresi merkezde 10, kırsalda ise 30 dakikanın altında

Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerce vakalara ulaşmanın artık gelişmiş ülkeler düzeyinde olduğunun altını çizen valilik, sürenin merkezde 10, kırsalda ise 30 dakikanın altında olduğunu bildirdi.

Asılsız çağrılar bitmiyor!

Açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce'de de yaşanan asılsız çağrı sorununa da dikkat çekildi. Acil sağlık hizmetleri ekibinin tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalışırken yaşanan olumsuzların vakaya ulaşma süresini nasıl etkilediği ise şöyle aktarıldı:

“112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi gibi nedenler maalesef ambulansların vakalara ulaşım sürelerini etkilemektedir. Tüm ambulanslarımız canlı olarak GPS sistemi üzerinden takip edilmekte olup, hasta güvenliği açısından ambulanslarımız görüntü ve ses kaydı yapan kameralar sistemleriyle donatılmıştır. İhtiyaç halinde helikopter ambulanslarla da il dışı hasta nakilleri gerçekleştirilmektedir. Ülkemizi, dünyaya örnek gösterilen bir düzeye ulaştıran hava ambulans hizmetleri ile uzak mesafeler kısalmış, organ naklinde ve hızlı müdahale ile can kayıpları ve sakatlıkların önlenmesinde büyük aşama kaydedilmiştir.”

2018'de 227 bin 120 asılsız çağrı

Düzce'de 2018 yılında çıkılan vaka sayısını 32 bin 767 olarak açıklayan valilik, bunun dışında 112 Acil Çağrı Hattı'na toplam 227 bin 120 asılsız çağrı geldiğini açıkladı. 

HABER: C. ÜSTÜNER 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8