“İnsan Hakları Evrensel Bildirisinin” 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin yıldönümü olan 10 Aralık; tüm dünya ülkeleri ve insanları tarafından “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanıyor… Vali Ali İhsan Su “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajında “İnsanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakları vardır. Bu hakları; İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk duyguları içinde geliştirmeliyiz.” dedi.

İnsan haklarını Gelişmişliğin bir ölçüsü olarak gösteren Su, “Vatandaşlarımızın her alanda en yüksek hayat standardına kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Baro Başkanı Avukat Ali Dilber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesinin, insan haklarına saygılı olmak, hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkün olacağını bildirdi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına aldığını belirtti. İnsan haklarının, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydası olduğunu kaydeden Başkan Dilber, “İnsana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesi, insan haklarına saygılı olmakla, hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkün olacaktır” dedi.