Düzce’de ramazan ayının ortasında kavurucu sıcaklar etkisini iyice attırdı. Kentte hava sıcaklığı son günlerde 35-36 derece arasında seyrediyor.  

Ayın 27’sine dikkat!

Yetkililerden alınan bilgiye göre; bu sıcak hava dalgası önümüzdeki 10 gün daha etkisini sürdürecek. Haziran ayının 27’sinde termometreler 35 derecenin üzerinde gösterecek.   Nem oranının Düzce’de fazla olması, hissedilen sıcaklığı kat ve kat attırıyor.  Ramazanın yaz ayına denk gelmesi, sıcak havadan korunmanın önemini de bir kez daha gündeme getiriyor. Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser şube Müdürü Dr. Semra Metin güneş çarpmasına karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Su tüketimi önemli

Metin,“ Yüksek ateş, tansiyon, nabızda hızlanma, aşırı yorgunluk, bitkinlik, ağrılı kramplar, kalp ritim bozukluğu, baş ağrısı, kusma-ishal gibi belirtileri olur. Özellikle çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar, böbrek hastaları, hamileler risk altındadır.  Bu havalarda bol bol su tüketilmeli. Ramazan ayında olduğumuz için iftar ve sahur arasında 2,5-3 litre su tüketilmeli.  Yine komposto, ayran gibi sıvı içecekler içilmeli.” dedi.

Dışarı çıkmadan önce korunun

10:00-16:00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarıda durulmaması konusunda uyarılarda bulunan Metin, vatandaşlara mutlaka dışarı çıkarken geniş şapka, güneş gözlüğü takmaları ve güneş kremi kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Metin, bu sıcak havalarda pamuklu ve keten kumaşlar tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Alkol ve kafein tüketimi azaltılmalı

Sıcak havalarda yağlı yiyecekler tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Metin, Alkol ve kafeinin de çok fazla tercih edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

HABER;S.KAŞKIR