Savunma zayıf kaldı

2009 yılında tahsis edilen kalıcı işyerleri, THK meslek yüksek okulu ve koleji için elinden geri alınan Düzce Üniversitesi rektörlüğü kendini savunma konusunda zayıf kaldı. Valilik ve il özel idare tarafından üniversitenin talep ettiği kalıcı işyerlerinin THK'ya verilecek olması nedeniyle kurumlar arasında gerginlik yaşanırken “köşeye sıkıştık” diyen rektörlük, 3 temmuz 2013 tarihli basın açıklamasında geri adım atarak, kurumların ve idarecilerin tümüne gösterdikleri duyarlılık ve destek için teşekkür etti.
Açıklamada, “Üniversitemizin kuruluşundan beri,başta Sayın Valilerimiz olmak üzere, İlimizin tüm yöneticileri ile bu prensibe bağlı kalarak, azim ve heyecanla işbirliğimizi sürdürdük ve sürdürüyoruz. İlimize gelişine müteakiben Sayın Valimiz Adnan Yılmaz Beyefendi ile de saygı, hürmet ve sevgi çerçevesinde birlikte çalışmaktan son derece mutluyuz. Kendisinin İlimizin sorunlarına bilimin ışığıyla ortak akıl çözümleri üretme arzusu üzerine; çevre, orman, su ve sanayi gibi alanlarda işbirliği projelerini başarıyla tamamlamış olmaktan  gurur duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Ancak bu geri adım, kalıcı işyerlerinin üniversiteye verilmesi için rektörlüğe destek olan muhalefet parti liderlerinin desteğini de boşa çıkarttı.

10 gün sonra aynı bildiri

İşyerlerinin tahsisi ile birlikte hastane kantinin kapatılması süreci ve meslek yüksek okulları ile ilgili olarak kamuoyundan eleştiriler alan rektörlük bu açıklamanın üzerinden 10 gün geçtikten sonra 11 temmuz 2013 tarihinde aynı savunma stili ile bir basın bildirisi daha yayınladı.
Aynı ifadelerle başlayan ve kalıcı işyerlerinin tahsisi sürecinin yine baştan sona anlatıldığı açıklamada, Düzce Üniversitesinin bugünlere nasıl geldiği anlatılırken, eleştirilerin art niyetli olarak yapıldığı iddia edildi. İkinci açıklamada da THK'nın Düzce'yi tercih etmesine karşı olmadığı vurgulanırken, üniversitenin talebinin daha önemli ve acil olduğu belirtildi.
Açıklamada ayrıca, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu için tahsis edilen arazi, İlçelerdeki meslek yüksekokulları ve Üniversitenin bütçesi konusunda yapılan eleştiriler de cevaplandı. 


Haber: H. İŞCAN