Antalya'da çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan'ın da eğitim durağı aynı adres oldu. Bir dizi seminerler için geçtiğimiz hafta Antalya'da giden Tozan, bu haftayı da şehirde geçirecek. Özel İdare'nin Genel Sekreterlik koltuğunda oturan Muharrem Tozan'ın yaklaşık 10 gündür Antalya'da 2 ayrı seminer için bulunduğu bilgisi edinildi.

MİHDER'in seminerine katılıyor

Geride kalan haftada özel idare çalışmalarına ilişkin düzenlenen seminerin ardından Tozan'ın yeni haftada Mahalli İdarelere Hizmet Derneği (MİHDER) tarafından 23-27 Kasım tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen eğitim seminerine katılacağı bilgisi edinildi. Bugün başlayan seminere, Türkiye genelindeki genel sekreterlerin yanı sıra belediye başkanları, yardımcıları, meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri ile İl Özel İdaresi yetkilileri de davet edildi.

"Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu anlatılacak"

Dernek tarafından düzenlenen seminerde devlete olan borçlara yönelik getirilen yapılandırma fırsatı, “İhaleye Fesat Karıştırma ve Edimin İfasına Fesat Karıştırma” suçlarının oluşumu ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun Kapsamında Belediye Başkanlarının Yargılanma Usulleri, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu gibi konularda eğitimler verilecek.

 

Özel İdare'den açıklama

Öte yandan Genel Sekreter Muharrem Tozan Antalya'da katıldığı eğitim seminerlerine ilişkin İl Özel İdaresi'nden gönderilen açıklamada, “Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 16-18 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen “Su Kalitesinin Korumasında Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu toplantıya İl Özel İdaresi adına Genel Sekreter Muharrem Tozan katılmıştır. Ayrıca İç işleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından İl Özel İdareleri Genel Sekreterleri ve Genel Sekreter Yardımcılarına yönelik olarak “ Yerel Yönetim Modülleri ve Farkındalık Eğitimi” konulu toplantı 21-25 Kasım tarihlerinde yapılmakta olup, eğitime İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan katılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.