Anma programı, 10 Kasım 2009 günü saat 08:45’te Anıtpark meydanında çelenklerin sunulması ile başlayacak. Programın devamı ise Saat 9:45’te Gençlik ve Spor İl müdürlüğü toplantı salonunda devam edecek.

10 Kasım günü, anma törenlerinde herhangi bir aksilik yaşanmaması için ilgili kurumlarca tedbirler alınacak.
-Anıt Park alanında gerekli emniyet tedbirleri ve trafik akışının kontrolü sağlanacak. Emniyet Müdürlüğü araçlarının 2 dakika süreyle Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından çalınacak sirene eşlik etmeleri sağlanacak.
-Herhangi bir sağlık problemine karşı, ambulans Anıt Park alanında ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda hazır bulundurulacak.
-Elektriklerin kesilmemesi için Sedaş ekipleri gerekli tedbirleri ele alacak ve anıtpark alanında jeneratör ve yeterli sayıda teknisyen bulundurulacak.
-Düzce genelinde tüm okullarda hafta boyunca Atatürk’ün kişiliği ile ilgili derslerde konuşmalar yapılacak ve ayrıca okullarda Atatürk ile ilgili resim, şiir ve kitaplardan oluşan köşe hazırlanacak. Okullarda hafta boyunca 10 Kasım Atatürk’ü anma törenini bir program dahilinde kutlayacaklar, kutlama törenine öğrenci, öğrenci velisi ve halkın katılımları sağlanarak, okul toplantı salonunda Atatürk konulu seminerler verilecektir. Ayrıca Atatürk Lisesi Müdürlüğünde 11 kasım 2009 Çarşamba günü saat 14’te halk eğitim kültür ve sanat merkezinde “ Atatürk Fotoğrafları” konulu sergi açılacak. İl Kültür Müdürlüğünde “ Atatürk” konulu resim ve kitap sergisi Gençlik ve Spor İl müdürlüğü salonunda hazır bulundurulacak. Gün boyunca bütün kurumlar 09.05’te gönderdeki tüm bayraklarını yarıya indirecekler, ayrıca gün batımında bayraklar tekrar göndere çekilecek, kontrolü Belediye ve Emniyet Müdürlüğü yapacak. Uymayanlara ceza uygulaması yapılacak.
-Anıtparkta yapılacak olan saygı nöbetinde 30’ar dakikalık aralar ile, Özel Öncü Lisesi, Özel Yunus Güner Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Arsal Anadolu Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Düzce Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Atatürk Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Fen Liselerinden 2şer öğrenci saat 09.00 ve 15.00 arası saygı nöbetinde bulunacaklar.