“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla birçok kesim tarafından anma mesajları yayımlandı. Mesajlarda, Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceği belirtildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 80. yıl dönümünde saygı ve minnetle andığımızı belirterek mesajına başlayan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şöyle devam etti:

“İnsanlık tarihinin unutulmazları arasında yer almıştır”
“Atatürk 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ vecizesiyle ifade ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran üstün niteliklere sahip bir komutan ve dahi bir devlet adamı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasında yer almıştır.

Atatürk, dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan dünya gerçeklerini iyi bilen, halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan, hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna bir şahsiyettir. Milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere, ihanet şebekelerinin tüm oyunlarına rağmen, tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses, tek nefes olarak, tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Savaşımızın Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

“Atatürk ortak mirasımızdır"
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Şanlı Türk tarihinde yeni bir sayfayı açan, 1919 yılında başlayan İstiklal mücadelesini 1923'de kurduğu Cumhuriyet ile taçlandıran, milletimizi ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete uğurlanmasının üzerinden tam 79 yıl geçti. "En büyük eserim" diye nitelendirdiği Cumhuriyetin en temel ilkeleri ile ileri demokrasinin her geçen gün sağlamlaştığı ülkemiz, tarihe altın harflerle işlenen başarılarını dünyanın her platformunda aynı şekilde devam ettirmektedir. En kutsal emanetimiz olan ülkemizde son 15 yılda gerçekleştirilen kapsamlı reformlarla devleti milletle kucaklaştıran politika ile büyüme ve gelişme durmaksızın devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye'nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum."

“Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir”
Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay’ın anma mesajı ise şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 80. yıl dönümünde, O’nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyoruz. Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir. Bu nedenle 10 Kasımları bir matem günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek onu anlamak adına bir fırsat günü olarak görmeliyiz. Demokratik, laik ve çağdaş değerlerinden oluşan kişiliğindeki bütünleştirici kimliği, bizleri bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük güçtür. Bu düşünce ve duygularla, ilke ve devrimleri ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda kararlı ve istikrarlı ilerleyişimizi sürdürmeliyiz. İç ve dış düşmanlarımıza karşı en güzel cevabı, O’ nu anmayı bırakıp anlamaya başladığımız zaman, O’ nu yakamızda taşıdığımız kadar fikir ve eylemlerimizde de taşıyabildiğimiz zaman, O’nu özlediğimiz kadar özümsediğimiz zaman, O’nunla yarışan ama onu aşmış yeni Mustafa Kemalleri yetiştirebildiğimiz zaman vereceğimiz inancıyla... Saygı, özlem ve minnetle….”

“Atatürk ilham kaynağı haline geldi”
Atatürk'ün, yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle iktifa etmediğini, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline geldiğini ifade eden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere, ihanet şebekelerinin tüm oyunlarına rağmen, tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses, tek nefes olarak, tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Ülkemizin geleceğinin parlak, özgür, modern bir ülke olması temennisi ile ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

“Saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyorum”
MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun mesajı ise şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlığını kaybetmekte olan bir millete önder olan, ülkemizi Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlığımızı kazanmamıza vesile olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. ölüm yıl dönümünde saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyorum. 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09:05’te sonsuzluğa yürüyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının cesareti ve liderlik vasfıyla dağılmakta olan bir devletten Türkiye Cumhuriyeti’nin kurmaları atalarımızın, bizlerin ve gelecek neslin kendi bayrağının gölgesinde yaşamasına neden olmuştur.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 80. ölüm yıldönümünde minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun...”

“Gösterdiği hedefler için ayaktayız”
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez de mesajında şunları kaydetti: “Atatürk’ü kaybedişimizin 80. yılında, yaptıklarıyla, devrimleriyle yine bize yol gösteriyor. Bugün ülkemizin yaşadığı büyük zorluk ve sorunların çözümü Atatürk’ün programında vardır. Bugün de Atatürk’ün uyguladığı programla üreten, birleşen ve gelişen Türkiye’yi yaratmak mecburiyetiyle karşı karşıyayız. 10 Kasım’da yasta değil, gösterdiği hedefler için ayaktayız. Yaptıkları ve ilkeleriyle bugün de milletimizin yolunu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygı ile anıyoruz.”