Dünya Bankası Konutları'nda bulunan Gazi Mustafa Kemal İlk ve Orta Okulu Müdürü Mehmet Günaydın eşine az rastlanır bir projeye imza attı. Günaydın, okulun koridorunu adeta bir müzeye dönüştürdü.

 



Günaydın'ın kişisel çabalarıyla oluşturulan oluşturulan salona "1881'den 1938'e Fotoğraflarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet" adı verildi.



Salonun açılışını Milletvekili Osman Çakır ve Vali Yardımcısı Salih Karabulut Jandarma Binbaşı Turan Ekici birlikte yaptı.

 




Yapımı 14 ay süren toplanan 25 bin TL bağışla bizzat Okul Müdürü Mehmet Günaydın'ın çalışarak 10 Kasım gibi anlamlı bir güne yetiştirdiği salon, Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar yaşadıklarını ve yaptığı yenilikleri anlatan fotoğrafların yanı sıra üç boyutlu maketlerle anlatıyor.

 

 



Açılıştan sonra Okul Müdürü ve görevli öğrencilerin verdiği bilgiler ışığında salonu gezen protokol üyeleri yapılan çalışmayı çok beğendiler.

 


Salonu gezedikten sonra düşüncelerini dile getiren Milletvekili Çakır, salonun gelecek nesiller için görsel olarak öğretici bir niteliğinin bulunduğunu ifade etti.



Açılış programı salonun yapımında emeği geçenlere verilen plaket takdimiyle son buldu.

 

 

 

HABER:Y.SEVER