10 Ocak’ta 1961’de 212 sayılı basın yasasının yürürlüğe girdiğini hatırlatan DGC Başkanı Tayhan "10 Ocak 1961  günü tarihte en geniş haklar elde ettiğimiz bir gündür. O dönemde gazeteciler anlamlı eylemlere imza atmış. 3 gün gazete çıkarmama eylemi karşısında sendikanın öncülüğünde bir araya gelen gazete çalışanları güç birliği yaparak ciddi bir mücadele ve önemli bir dayanışma örneği sergileyerek gazete çıkarmışlardır. 10 Ocak bu açıdan  maslaki dayanışma, muhasebe ve mücadele günü olarak tarihe geçmiştir. " dedi.
BİLGİ KİRLİLİĞİ'NE DİKKAT ÇEKTİ
Bugün gazetecilerin genelde ve yerelde yaşadıkları sorunların düne göre daha da artarak sürmesine şahit olduklarını belirten DGC Başkanı Tayhan :"10 Ocak mesleki bir duruş ve dayanışmanın tezahür ettiği bir gündür. Gazetecinin zaman zaman mesleki anlamda muhasebe yapmaya ihtiyaç duyduğu bir gündür. 10 Ocak gazetecinin gerekli durumlarda 'alternatif güç' olarak ortaya çıkabileceğinin bir simgesidir. 55 yıl önce 10 Ocak'ta gazete çıkarmak için bir araya gelen gazetecilerin bugün de zorlukları aşma ve sorunları çözme konusunda dayanışma içinde olmalarının önemini ve gereğini hatırlatmak istiyorum. Bu çağda 2016 yılında bilgiye ulaşmanın bu kadar zorlaştırılmasının 'bilgi kirliliği'ne yol açacağını, ildeki ve ülkedeki dayanışmayı engelleyeceği gibi, gazeteci ve bürokrasi arasındaki uçurumları artıracağının bilinmesi gerekir." dedi.
 
BİLGİYE SET ÇEKMEK
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:"  Yerelde ve genelde 'bilgi almak için çaba sarf eden, bilgiyi kamuoyuyla paylaşmaktan başka gayesi olmayan gazeteciye set çekenler, bir anlamda bilime ve bilgiye set çekmektedirler. Büyümeye ve gelişmeye set çekmektedirler'. Bilgiyi saklayan sadece bilgiyi saklamakla kalmamakta,  aynı zamanda temsil ettiği makamı da karanlık bir alemin içine sürülediklerini bilmelidirler...Bu anlamda bu mesleğin çilesini çeken değerli meslektaşlarımı saygıyla anıyorum. Sadece çalışan gazetecilerin değil, çalışamayan ya da çalıştırılmayan gazetecilerin de gününü kutluyorum. Mesleki anlamda kaybettiğimiz değerli meslektaşlarımızı da bir kez daha rahmetle  anıyorum." dedi.

Haber;S.KAŞKIR