Gazetecilerin günü olarak bilinen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlamalar devam ediyor. Düzce Belediyesi de Düzce'de görev yapan basın mensuplarının gazeteciler gününü kutlamak için program düzenledi.

Programda günle ilgili düşüncelerini dile getiren Başkan Yardımcısı Mehmet Özden 10 Ocak gününün basın tarihinde önemli bir yeri olduğunun bilindiğini belirterek “Bugün basın emekçilerinin çalışma hakları ve basın özgürlüğü için verilen mücadelenin, Çalışan Gazeteciler Bayramı'na dönüşünün 48. yıl dönümüdür. Bu nedenden ötürü öncelikli olarak hepinizin, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarız. Bugün artık her kişi ve kuruluş, basının bağımsız haber verme özelliğinin demokrasinin bir gereği olduğunun bilincindedir.” ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kahraman, bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Gazetecilere bir kutlama mesajı da Belediye Meclis Üyesi Emine Yüksel'den geldi. Yüksel, mesajında “Her şartta ve her koşulda görevleri peşinde olan, gündemimizi belirleyen, eleştiri ve haberleriyle, bizlerin doğru bilgilenmesini sağlayan, çok sesliliğin ve özgürlüğün temel taşlarından olan siz değerli basın mensuplarımız, doğal olarak her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır.” dedi.