7 Haziran 2015 Pazar günü yapılması kararlaştırılan Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bürokratların, milletvekilliği aday adaylığı için kurumlarından istifa etmesi için öngörülen en son tarih 10 Şubat’a iki gün kaldı. Ak Parti, CHP, MHP ve HDP’nin yanı sıra diğer partilerden de aday adayı olacak bürokratların 10 Şubat’a kadar istifa etmesi gerekiyor.

AK Parti ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de iktidar partisi olması, yaklaşık 13 yıldır bürokrasiyi yönetmesi sebebiyle 10 Şubat’ta istifa furyasından en çok etkilenecek parti gibi gözüküyor. Çok sayıda bürokratın, şimdiden AK Parti kurmaylarıyla temasa geçerek nabız yokladığı duyumu alındı. Partilerin genel merkezlerinde kulis yapan bürokratların büyük bölümünün, istifa için son gün olan 10 Şubat’ı bekleyeceği belirtiliyor.

ÖZLÜ VE USTAOĞLU’NA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Ak Parti’den bir kez daha aday olması beklenen Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü’nün istifasına kesin gözüyle bakılıyor. 2011 yılında Milletvekili  aday adayı olan Özlü, AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından yapılan Milletvekili Aday Adayı Temayül Yoklamasında ilk üçe girmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde basına ziyaretleri ile nabız yoklayan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı İsmail Ustaoğlu’nun da iki gün içinde istifa etmesi bekleniyor. Yine bir dönem Ak Parti’den Rize Eski Milletvekili olan Lütfi Çırakoğlu'un, ikinci kez milletvekili olmak için Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinden istifa edeceği konuşuluyor.

YILMAZ RİSK ALIR MI?

Yine AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağı konuşulan isimlerden biri de Ak Parti Başakşehir Belediye Meclis üyesi Cüneyt Yılmaz’dı. 10 Şubat’a kadar istifa etmesi beklenen Yılmaz’ın, aday adayı planları Ak Parti genel merkezi tarafından alınan son kararla suya düşmüşe benziyor. AK Parti genel merkezi genel seçimde İl Başkanı -İlçe Başkanı -Kadın ve gençlik kollarında görev alanlar -Belediye başkanları -Belediye meclis üyeleri -İl genel meclis üyelerinin istifa etmemesini isteyerek aday gösterilemeyeceğini açıklamıştı. Tüm bunlara karşı Yılmaz’ın risk alıp adaylığını ilan edip etmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek.

GÖZLER ŞERİFOĞLU’NDA

Gözlerin üzerinde olduğu Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nda siyasete atılıp atılmayacağı bu iki günlük süreçte belli olacak. Zira Şerifoğlu’nun milletvekili adayı olması için 10 Şubat’a kadar istifasını vermesi gerekiyor. 

Haber;S.KAŞKIR