Düzce Fibrobeton fabrikası toplumsal gelişmeyi sağlamak, sosyal sorumluluk projelerine  desteklerini arttırmak gibi projelerin yanı sıra  bu kez de bilim ve teknoloji sevdirmeyi amaçlıyor.
Şükran -  Sedat Şenkardeşler Ortaokulu toplantı salonunda, Fibrobeton’un bilim seferberliği etkinliği yapıldı. Mucit çocuklar, bilim setlerini kullanarak geliştirdikleri özgün icatlarının gösterisini okul atölyesinde  yaptı. “Bilim Seferberliği” kapsamında ortaokul öğrencilerinin faydalanacağı toplam 100 adet bilim seti YGA iş birliği ile Düzce’de 10 ayrı okula gönderildi.
 


Dağıtılan bilim setlerinin Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar ile Harvard ve MİT üniversiteleri Profesörü Mehmet Toner’inde aralarında bulunduğu Türk bilim insanlarında danışmanlığında hazırlanan bilim setleri, okul müfredatına giren robotik ve kodlama eğitimi için öğrencilere gerekli materyaller sağlıyor. Bu proje YGA nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar içerisinde bulunan “ sürücüsüz otomobil “ büyük ilgi gördü.




Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Toplam nüfusumuzun dörtte biri çocuk. Bu demektir ki dünyanın gelecek 100 yılını çocuklarımıza bugün vereceğimiz eğitimin kalitesi şekillendirecek. Çocuklar bana dün bana selam göndermişi abi diye. Ama ben biraz abiden büyüğüyüm. Sizin değil öğretmenlerinizin abisi olabilirim. Ama sizler için abiden de öte amca gibi olabilirim artık. Sayın Dekanım,  Milli Eğitim İl Müdürüm , YGA’nın değerli temsilcileri her şey den çok önemsediğimiz öğretmenlerimiz geleceğimizi emanet ettiğimiz hocalarımız sizler hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada çok önemli bir gün, bugünün önemi Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği bir gün. Bugün burada bulunan Şükran Şenkardeşler hayırsever bir ailenin bir ferdi bir Türk kadınıdır. Kira getirsin diye bir yatırım yapmamış, bir yıllık değil ileriye geleceğe yönelik eğitime yönelik yatırım yapmıştır.”