Anayasa değişikliği uyarınca getirilen 100 bin seçmenin imzasıyla Cumhurbaşkanı seçimine adaylık şartları önceki akşam 10 maddelik mini uyum paketi ile netleşti.

ADAY OLAN 131 BİN TL ÖDEYECEK
- Seçmenlerce aday gösterilmek isteyen kişi, kimlik ve açık adres bilgilerini ihtiva eden başvuru dilekçesi ve seçilme yeterliğine ilişkin belgelerin yanı sıra, en yüksek derecedeki devlet memuruna mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarının on katının (131 bin TL) ilgili maliye veznesine emaneten yatırıldığına dair makbuzla başvuracak.

- YSK, başvuru dilekçeleri ve belgeleri 2 gün içinde inceleyecek. YSK'nın reddettiği adaylar yeniden inceleme talebinde bulunabilecek. Bu talep de 3 gün içinde karara bağlanacak. YSK'nın istediği belgelerden eksik olanları 2 gün içinde tamamlayamayanların başvuruları reddedilecek.

- YSK başvurusu kabul ettiği kişileri ilan edecek. Seçmenler bu kişilerden sadece biri için bir kez teklifte bulunabilecek. Seçmenler, adaylık teklifi için kayıtlı oldukları ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak. Başvuran seçmene belge verilecek.

- Bu şekilde aday olanlar Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu çerçevesinde bağış ve yardım alabilecek.

Haber: Ö.YILMAZ