Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde yola çıkan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi 29 Eylül-02 Ekim 2014 tarihleri arasında Düzce Anıtpark Meydanı'nda konuşlanacak.


Söz konusu Gezici Müzenin açılış programı 29 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 11:00'da Anıtpark'ta Vali Vekili Hasan Bağcı'nın katılımıyla gerçekleştirilecek.


Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde tertip edilen ve özel bir koleksiyoner tarafından hazırlanan gezici müze, ücretsiz olarak dört gün boyunca Anıtpark meydanında ziyaret edilebilecek.
‘Şehitler Diyarından Anadolu’ya’ sloganıyla yola çıkan Gezici Müze, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 2015 yılına kadar Anadolu’yu dolaşarak ‘‘Çanakkale Ruhunu’’ pekiştirmeyi amaçlıyor.


Savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemelerin sergileneceği 100. Yıl Çanakkale Gezici Müzesi 29 Eylül-02 Ekim 2014 tarihleri arasında ücretsiz olarak halkın hizmetine açık bulunacak.

 

Haber: C. Üstüner