Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce İl merkezinde bulunan 43 mezarlığın bakımlarının çevre düzenlemelerinin 6 aylık bir çalışmayla tamamlanacağını açıkladı.
Başkan Bayram, ilk olarak Koçyazı ve Karaca Mahallelerinde başlanılan mezarlıkları temizle çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.
Bayram büyük bir ihtiyacı yerine getirdiklerini belirterek “Düzce’de 48 mahallede bulunan mezarlıklarla ilgili 6 aylık çalışma programı hazırladık. Koçyazı ve Karaca Mahallesinin mezarlıklarında bu çalışmaları başlattık. Düzce’de 48 mahallemizde toplam 43 mezarlığımız var. Bu mezarlıklarımızın tamamına önce iç kısmındaki bakımları yapılacak. Kesilecek ağaçlar varsa kesilecek, budanacak varsa budanacak ve temizlenecek. Daha sonra mezarlık içinde ihtiyaç duyulan zemin düzeltmeleri varsa, yollar gerekiyorsa onlar yapılacak. En sonunda duvarları yapılıp girişleri uygun hale getirilecek dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu çalışmaları Düzce Belediyesi ve İş-Kur Müdürlüğü iş birliğiyle "Toplum Yararına Çalışma Programı" çerçevesinde Düzce belediyesine alınan 50 geçici işçi ile yaptıklarını söyledi.
Bayram, Film Platosu alalında açılacak olan “1001 Emek Sokağı” projesi için 22 Ekim 2009 tarihinden itibaren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce başvuruların alındığını söyledi. Başkan Bayram, 1001 Emek Sokağı projesi ile ilgili taleplerin alındığını ve alanda çalışmalar yapıldığını belirterek “1001 Emek Sokağı ile ilgili olarak 22 Ekim 2009 tarihinden bu yana talepleri alıyoruz. 1001 Emek Sokağını faaliyete geçirebilmek için ürünlerin sergilenmesi gerekiyor. Bu ürünlerin sergilenmesi ve üretimine ilişkin çalışmaları bayanlar gerçekleştiriyor. Belli bir miktara ulaştıktan sonra faaliyete geçmeyi uygun gördüler. Bayanların birkaç talepleri oldu. Bununla ilgili olarak şu anda alanda çalışmalar yapılıyor. Ürünler hazır olduğunda sergilenecek dedi. Başkan Bayram alanı canlandırmak ve insanları o alana çekmek için bazı etkinliklerinde yapılacağını işaret ederek “Ürünleri sergileyecek bayanlarında bazı düşünceleri var. Hepsini ortak noktada buluşturacağız. Bu alanı da merkez olmadığı için insanları oraya çekmek lazım. Sadece ürün sergilemekle kimse gelmez. Orada farklı bir hava oluşturmak istiyoruz. O anlamda da düşündüğümüz etkinlikler var. Kışın belki sınırlı olabilir ama bahar ve yaz döneminde çok daha farklı etkinlikler olacak dedi.