Asrın felaketi 12 Kasım Düzce depreminin 10. Yılı nedeniyle ilimizde yapılacak olan anma etkinlikleri programının belirlenmesi amacıyla Düzce Üniversitesi'nde toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 12 Kasım Düzce Depreminin yıl dönümü anma etkinlikleri organizasyonunda görev alacak olan  Düzce Valiliği,  Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce Üniversitesi , Kızılay Şubesi, DüzDer ve Düfot tarafından hazırlanan 12 Kasım Düzce Depremi 10. yıl anma etkinlikleri programı karara bağlandı.

Ayrıca 12 Kasım Perşembe günü saat 17:50’de Düzce Belediyesi önünden Anma Yürüyüşü yapılacağı bu sırada cadde üzerinde bulunan işyerleri evler ile belediye ışıklandırmaları söndürüleceği açıklandı.

Anma etkinlikleri programı hakkında konuşan Vali Yardımcısı İlhan Turgut "Programımız üç gün devam edecek ve halkımızın katılımını bekliyoruz" dedi.

Programda orotoryolar, konferanslar ve paneller düzenleneceğini açıklayan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu: “ 12 kasımı en kapsamlı şekilde anmak için bu organizasyonu düzenledik. En iyisini yapmak için çalışıyoruz. Depremi ağıt yakmak ağlamak için geçirmek değil, geleceğe ışık tutmak için bu faaliyetleri ön planda tutmak istedik. Eksikliklerimizi tartışmak, olmayanları tartışmak gibi değil tartışma platformları olmasını bekliyoruz. Ulusal basında 12 Kasım depremi olarak geçiyor. Bu deprem Düzce’de olduysa bizde bu depremi 12 Kasım Düzce Depremi olarak geçirmek istiyoruz. Anıt Park ve Belediye önünde iletişim masaları oluşturularak halkın bu etkinliklere katılmasını sağlayacağız. Değişik broşürlerle esnaflara halkımıza bu etkinliklere katılmalarını sağlayacağız. 12 Kasım ile ilgili Düzce’de değişik kurumlarda etkinlikler düzenleyebilir. Fakat bu etkinlikler ilk program olacak” dedi.