Ramazan ayını geride bırakmaya hazırlanan İslam alemi, bayrama kavuşmanın sevincini yaşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan bayram namazı saatlerine göre; Düzce'de bayram namazı saat 06.11'de kılınacak. Protokol ile vatandaşları buluşturan ve her bayram geleneksel olarak yapılan resmi bayramlaşma programı ise bayramın birinci günü Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sakal-ı Şerif dua ve salavatlarla ziyarete açılacak
Konuralp Merkez Yaşatma Derneği ve Konuralp Turizm Marka Derneği işbirliği ile Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)’in Sakal-ı Şerifi, Konuralp Merkez Camii'nde bugün (24 Haziran) öğle namazına müteakip ziyarete açılacak.



Alimlerin türbesi bayramda açılıyor
Düzce Belediyesi tarafından inşa edilen Kürtzade Mehmet Efendi ve Hafız Hasan Şen mezarlarının türbe açılışı ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü Başkan Mehmet Keleş ve ziyaretçiler tarafından dualarla yapılacak.

Ramazan sonrası yeme-içmeye dikkat!
Diğer taraftan Ramazan'ın sona ermesiyle birlikte evlerde de bayram telaşı başladı. Misafirler için tatlı ve hamur işleri hazırlanırken, uzmanlar, Ramazan sonrası sindirim problemleri yaşanmaması için yiyecek ve içecek seçimlerine dikkat edilmesi uyarısı yapıyor.


Haber:C.ÜSTÜNER