11 ayın sultanı Ramazan, yarın başlıyor. Bu gece yarısı, dinimizde farz olan "Oruç Tutmak" için sahura kalkılacak yemekler yenilecek oruç tutmak için niyetler edilecek. Bu sene geçtiğimiz yıllara nazaran en uzun oruç tutulacak, akşam ezanı dört gözle beklenecek ve en önemlisi şu ana kadar tok olanlar açın halinden anlayacak. Peki bu gece sahura kaçta kalkılacak ve iftar saat kaçta açılacak.



Bu gece sahur vakti 03:18'de bitecek, ezan herzamankinden farklı olarak Ramazan Ayında, imsak vaktinde yani 03:18'de okunacak ve oruç başlayacak. Oruç tutan herkes akşam ezanını bekleyecek, bazı evlerde iftar için çeşit çeşit yemekler hazırlanacak ve masalar donatılacak, bazı evlerde ise bir kap yemekle doyulacak. Paylaşmanın en değerli olduğu ay, tanıdıklar iftara çağrılacak, hoş sohbetlerle yemekler yenecek. Fakat dikkat edilmesi gereken hususlar da var. 17 saatten fazla oruç tutulacak olan Ramazan Ayında, oruç tutulan saatlerde midenin dinlenmeye geçtiğini unutmayarak , iftar vaktinde ağır şeyler yemenin sindirimi zorlaştıracağını bilinmeli ve hafif şeyler yemeye dikkat edilmeli. 

 

 "Öncü’de ramazan sohbeti"



Ramazan Ayı boyunca ÖNCÜ TV ekranlarında, her gün öğlen saat 12:00'de ve sahurdan sonra, mukabeleler okutulacak. Mukabele Ramazan'ın ilk günü yani yarın ÖNCÜ TV'de başlıyor. Aynı zamanda Merkez Büyük cami’nde İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu’nun sunacağı „iftar sohbeti“ adlı programda 30 gün boyunca iftar saatinden önce Öncü Ekranlarında canlı yayınlanacak. Kuzu hergün farklı konuklarıyla Ramazan ayına dair bilgiler, hikayeler ve ilahilerle dolu dolu bir programla Ramazan ayında vatandaşlarla buluşacak… programın ilk gün konuğu ise Düzce Müftülüğü Din Eğitimi ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Murat Bakırkaya…

 

Haber;E.Tınaz