112 Acil Çağrı Merkezi’nin farkındalığını artırmak amacıyla her yılın 11 Şubatında kutlanan 112 Günü’nün bu yıl sekizincisi bir gün önce kutlandı. Kutlama kapsamında 112 personeli için hazırlanan pasta protokolün katılımıyla kesildi. Programda öne çıkan konu ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen asılsız çağrılarla kurumu meşgul edenlerden duyulan şikayetler oldu.



“250 lira cezai müeyyide uygulanacak”
Vatandaşların empati yapması gerektiğinin üzerinde duran Vali Zülkif Dağlı konuşmasında,  sorunların azaltılması için çalıştıklarını söyledi.
“2016 yılı içerisinde 523 bin çağrı aldık. Bu çağrıdan 350 bin tanesi asılsız çağrı. Burada durup empati yapılması gerekiyor. Belki bir gün biz de 112’yi aradığımızda acilen ulaşmamız gerektiğinde o telefonu meşgul halde bulabiliriz. Belki geç ulaştığımız için bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Vatandaşlarımız 112’yi gereksiz meşgul etmesin. Mecbur kaldığımız için bir takım müeyyideler uygulamak durumunda kalıyoruz. Bununla ilgili kararlarımızı aldık. Bilgi Teknoloji Kurumumuza bizi asılsız şekilde ve devamlı rahatsız edenlerin listesini verdik. Bununla ilgili müeyyidelerimizi uygulayacağız. 250 lira gibi bir rakam mevcut ceza olarak. Vatandaşlarımız 112 numaramızı asılsız çağrılarla meşgul etmesinler.”

“7/24 sürekli ve kesintisiz hizmet veriyoruz”
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu programın açılış ve günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasını yaptı.
Çabukoğlu, “Müdürlüğümüz bünyesinde sırasıyla, itfaiye AFAD, orman, sağlık, jandarma ve emniyet çağrı hizmetleri dahil edildi.  Tüm acil çağrıların tek merkezde toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezimiz 19 Kasım 2015 tarihinden bu yana 7/24 sürekli ve kesintisiz hizmet vermektedir.” dedi.



İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gurbet Altay, 11 Şubat 112 Günü olması dolayısıyla Düzce Güleryüzlü Girişimci Kadınlar Sosyal yardımlaşma Derneği’nin de katkılarıyla programda “Problem Çözme Teknikleri” konulu konferans verdi.