Kalıcı konutlar 12. Bölge de bazı binalardan akan kanalizasyon altta kalan binaların temelinin çökmesine neden oldu. Sızan kanalizasyon sularından dolayı su ve doğal gaz borusunun sürekli patladığını belirten apartman yöneticisi ve sakinleri tehlikede olduklarını söyleyerek yardım istediler.
Sürekli aynı sıkıntı ile uğraşan 105. Ada sakinleri bugün yine su boruları patlayınca, arıza yerini bulmak için kepçe çağırdı. Gelen kepçe, apartmana giriş merdivenlerinin altını kazarak patlak boruyu aradı.
Üst binalardan sızan kanalizasyon sularının çocukları için de tehlike yarattığını savunan yönetici Cemil Beylan, uzun zamandır bu sorunun çözülmediğini ve her sene tekrarlandığını belirtti.

Beylan, “12. Bölgede İzolasyon yok o zaman ki yüklenici firmanın 2000 yılında burada çalışan 2 tane müteahhiti getirdiler bize gerekli yazıyı da verdiler, yazılarımızı da camlara da astık. Bütün 2 blokta ki 16 daire izolasyonları bu yaz yapacaklar, dıştan mı olsun içten mi diye de sordular biz de dıştan olsun daha sağlıklı olsun dedik, çatıdan aşağıya izolasyon yapma sözü verdiler yazılı olarak. Yapacakları tarih geldiği zaman da afet işlerine devredildi dediler, afet işlerine gittik afet işleri de bizimde bir yetkimiz yok hükümetin bakanlığın gerekli yazıyı ya da ödeneği vermesi lazım dediler ondanda hiçbir sonuç çıkmadı. Bugün yaşadığımız problemde binamıza, üst binalardan sızan kanalizasyon sularından dolayı sürekli toprak kayması oluyor. Toprak sürekli çöktükçe doğalgaz boruları ve su boruları sürekli aşağıya çöktüğü için her yıl arıza yapıyor. Bundan sonra artık 1 yıl mı gider 6 ay mı gider bilemiyorum. Kanalizasyon sorunu ve İzolasyon sorunu yapılmadan bu sorunun çözüleceğine inanmıyoruz. Binada sesler olduğunu söylüyor bina sakinleri. Bu konuyla ilgili bayındırlıktan ekip getirdik bu kadarı normal, olabilir dediler. Yaz geldiği zaman çok koku yaptı, bütün çocuklar oynuyor burada biriken suların içine çocukların topu gidiyor, çocuklar o topu alıp tekrardan oynuyor çok tehlikeli bir durum.” Dedi.

Temeli çökme tehlikesi ile karşı karşıya olan apartmanda oturan bir vatandaş ise, logar sularının binalarının altından geçtiği için çökmelere neden olduğunu ifade etti.
“ bütün logar suları sokaklarda, yukarıdaki binalardan gelen logar suları bizim yolumuzun üzerinde, bizim binamızın altından geçiyor ve çökmelere neden oluyor. Burada bir hane oturmuyor 16 hane yaşıyor, her birinin 5-6 tane çocuğu var. Büyük bir felaket olduğu zaman daha iyi mi olacak, şimdiden önleminin alınması lazım.”

Haber: S. YANAR