12 Kasım Depremi yıldönümü mesajında Düzce'nin 1. derece deprem kuşağı üzerinde olduğuna dikkat çeken Vali Ali İhsan Su, “Yapı stoklarımızı iyi hale getirmek için 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 Sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bina stoklarına yönelik dönüşüm çalışmaları sürdürülmektedir. Bu kanun, en başta canımızı, malımızı koruyan, can ve mal kaybını önleyen, sağlıklı ve güvenli kentler oluşturmaya yönelik çok önemli bir düzenlemedir. Bu açıdan tüm vatandaşlarımız mutlaka bu kanunun getirdiği kredi desteği, kira desteği, taşınma yardımı vb. yardımlardan yararlanarak olası depremler öncesi binaları ile ilgili gerekli işlemleri yapmalıdırlar.”dedi.

Yıkılmıştık ancak yılmadık

“Düzce’yi karanlıktan, çamurdan, umutsuzluktan kurtarmak bize nasip oldu” ifadesiyle mesajına başlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Düzce’yi deprem şehitlerimizin evlatlarına, ailelerine, ortak geleceğimize en iyi şekilde emanet edebilmek adına özveriyle çalışacağız. Geçmişte bunu birlikte gerçekleştirdik, beraber başardık, yine yapacağız. 12 Kasım Depremi’nin 15. yıldönümünde deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, Yüce Allah’tan bir daha milletimize böyle acılar yaşatmamasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

acılarımız taze

Ak Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, 12 Kasım Düzce Depreminin 15. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet dilerken, yakınlarına da baş sağlığı dileklerini yineledi. Kaşıkoğlu, 12 Kasım'da kaybedilen 782 can için acılarımız dün gibi taze dedi.

Bugün siyaseti bıraktık


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise mesajında şunları kaydetti: “Biz bu gün siyaseti bıraktık. Bu gün siyaset konuşmanın zamanı değil, bu gün bunlar şunu eksik yaptı, biz olsaydık bunu yapardık demenin zamanı değil… Bu gün, ellerimizi açıp Mevla’ya dua etme zamanı. Yüce Rabbim, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın mekanını cennet, günahlarını af etsin.”

Haber; C.ÜSTÜNER