Düzce ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonlarda Uyuşturucu ticareti yaptıklarıve organize suç örgütü kurdukları iddia edilen ikisi Düzce'den 13 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı bölgelerden elde edilen esrar ile İstanbul'da temin edilen uyuşturucu hapların organize suç örgütü üyeleri tarafından Düzce ve Sakarya'da satıldığını tespit etti.

İki ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda örgüt elebaşı olduğu öne sürülen M.Y (39) ile birlikte, M.D (22), C.A.O (27), İ.Ö (22), S.Ö (31), S.K (27), İ.D (24), T.G (22), R.B (22), M.O (17), Ö.T (22), T.M (32) ve R.C (34) gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 160 gram esrar ve 2 adet tabanca ele geçirildi.

Ele geçirilen zanlılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan C.A.O'nun çeşitli illerde 7 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan seri cinayet sanıklarına araç ve pompalı tüfek temin ettiği iddiasıyla yargılandığı ve beraat ettiği öğrenildi.