Türk Sağlık Sen İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır dün akşam Öncü Televizyon’da Özlem Yavuz’un sunduğu Haftaya Bakış programına katıldı. 14 Mart Tıp Bayramını sağlıkçıların sorunlarla kutladığını söyleyen Bahadır, özellikle sağlıkçılara uygulanan şiddet ve çalışma şartları konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Can güvenliğimiz kalmadı

“ Hekimlerimizin ve hemşirelerimizin özverili çalışmalarını evinde oturan vatandaşımız görmüyor. Şuanda acilde 500 kişiye arkadaşlarımız hizmet etmeye çalışıyor. Can güvenliğimiz kalmadı. Özlük haklarımızın iyileştirilmesi gerektiği ile ilgili taleplerde bulunurken, son üç yıldır sağlık çalışanları bu kadar şiddete maruz kalmadığını dile getirdik. Bizim öncelikli sorunumuz şiddet. Acilde olay çıkmayan gece yok. Sana, ailene çoluk çocuğuna hizmet vermeye çalışan insanlara şiddet hakkını nereden buluyorsun. Bu şiddeti cesareti nereden kaynaklanıyor, bir önceki bakanımızı Recep Akdağ’ın sağlık çalışanları üzerindeki çalışmalarından kaynaklandı. Çalışanlar mecbur bırakılıyor. Sağlık çalışanları “bakmasın da görelim” şeklinde hedef gösteriliyor.”

 

 

 

Beceriksizliklerin bedelini biz ödüyoruz

Her gün Düzce’de görevden ayrılmalar yaşandığını dile getiren Bahadır, “yeter ki Düzce’den kurtulayım” diyerek bir çok personelin daha alt düzeydeki illere bile tayin istediğini belirtti.

“ Düzce sağlık personeli açısından çok sıkıntılı bir il. Bugün Düzce’den 8-10 kişi gitti. Sürekli görevden ayrılanlar oluyor. Başka şehirlerde daha iyi şartlarda çalışırım diyerek tayin istiyorlar. Deprem oldu yıkıldık, büyük bir fırsattı, bu fırsatı değerlendiremedik, 13 yıl oldu hala hastanemiz yok, bu manzarayı görüp de başka bir neden aramaya gerek yok, hangi vicdan çıkıp şöyle yaptık, bunu yaptık der. Bazı beceriksizliklerin bedelini biz ödüyoruz. Bizim hastanelerimizde görev yapmak çok zor, görev yapmayanlara görev tevdi etmek yerine çalışanın sırtına yük bindiriyorlar. İlden kaçış öyle bir bölgeye geldi ki, sizden daha kötü halde olan alt bölgedeki bir ile her zaman tayin olma imkanınız var. Bizim 2012 de alt bölge tayini yaptıran 20-22 kişi var. Yeterki Düzce’den kurtulayım da diyerek, çalışma şartlarından illallah dediği için tayinini isteyenler var.”

Düzce sağlıkta perişan

Başka illerde gör dükleri modern hastaneleri kıskandıklarını ifade eden Bahadır, Düzce’nin sağlıkta perişan halde olduğunu, vatandaşın bir rapor almak için 3 hastane arasında adeta tavaf ettiğini söyledi.

“Daha önce yazılarımız var, inşallah yanılırız da bu hastaneyi yapacak müteahhit iflas yaşamaz da bir an önce biter temennisinde bulunmuştuk. Ancak yanılmadık hastanemiz bitmedi, niye Düzce böyle oluyor, geçtiğimiz günlerde