Her yıl 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü'ne artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuna denk gelen bu özel günde kimi çiftler, dünya evine girmeye hazırlanıyor. Nikâh tarihlerini unutulmaz bir güne denk getirmek isteyen evlenecek çiftler, soluğu Düzce Belediyesi Evlendirme Memurluğunda aldı. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 'evet' demek için Düzce'de 5 çift, belediyeye başvurdu.

İnsanların sevgisini hediyeler vererek, çiçek, çikolata ya da sevgi mesajları yollayarak gösterme fırsatı bulduğu bu özel günde Kent Park’ta bulunan nikah dairesinde 5 çiftin nikahı kıyılacak.

Çarşıda 14 Şubat canlılığı

Öte yandan kimi çevreler ticari kazançlarını düşünen piyasanın bir ürünü olarak görülen 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle mağazalarda hareketli günler yaşanıyor. Bu özel gün nedeniyle kazancını arttırmak isteyen Düzce esnafı çeşitli kampanya ve indirimlerle müşteri çekmeye çalışıyor. Dükkanlarını Sevgililer Günü teması olan kalp ve kırmızı figürlerle süsleyen esnaf, çiftlerin ilgisini çekmeye amaçlıyor. Pazar günü kutlanacak olan Sevgililer Günü nedeniyle mağazalar kadar çiçekçi ve fotoğrafçılar da en yoğun günlerini yaşıyor. Sevgililer Günü'nde, sevgisini en güzel ve anlamlı şekilde anlatmak için çiftlerin ilk tercihi çiçekten yana kullanıyor. Çiçek alanlar genelde aşkı simgeleyen kırmızı gülü tercih ediyor. Sevgilisi ya da eşine farklı bir hediye sunmak isteyenler ise fotoğrafçıların kapısını aşındırıyor. Sevgililer Günü’ne özel yastıklara, kalpli pazıllara, kupalara, plaketlere, dönen kalpli çerçevelere ve t-shirtlere fotoğraflarını bastırıyor.   


Haber:Y.SEVER