Hasretinle, geçiyorken bu gençlik çağım

Ey sevdiğim, ben ümitsiz değilim gene

Ak düşünce saçların kumral rengine

Kollarında son aşkın ben olacağım....

Faruk Nafiz Çamlıbel’in Son Aşk isimli şiirinden bir dörtlükle başlamak istedim haberime. Bu gün 14 Şubat sevgililer günü, kimine göre çok özel bir gün, kimine göre ise gereksiz bir gün ama yinede bir birini seven insanların, sevgi sözcüklerinin paylaşıldığı bir gün bu gün.  

 

Evet, her gün insanlar birbirlerine sevgilerini ifade etmeliler ama birazcık ihmalkarız sanırım bu konuda. Seni seviyorum demek, sanırım gereksiz geliyor bizlere. Sevmediğimizden değil aslında sadece dile getirmeyi sevmediğimizden kullanmıyoruz bu sözü sıkça. Oysaki sevilmek yetmez ki insana, insan sevildiğini duymak hissetmek ister ara sıra. Sevildiğini duymak mutlu eder insanları, en değerli hediyede budur aslında, bir pırlantadan ya da maddi değeri yüksek olan bir çok hediyeden daha değerlidir aslında. Artık tabularımızı yıkmalı ve sevdiklerimize her fırsatta onları sevdiğimizi söylemeliyiz.

Bu gün sevgililer günü nedeniyle halkımızdan, sevdiklerine söylemek istedikleri sözleri dile getirmelerini istedik. El ele kol kola dolaşan çiftlerimiz arasın da bu gün hayatlarını birleştirenler de vardı, sevdiklerine ve birbirlerine Seni Seviyorum diyen halkımız, sevgi dolu yarınlar dilemeyi de ihmal etmedi.