Kızılay'ın artık kangren haline gelen ruhsatsız bina sorunu yeni yönetimle birlikte çözüldü. 1999 depremlerinin ardından alınan kat nedeniyle ruhsatta yenileme yapılması gereken Kızılay Meydanı'ndaki bina oturma izni olmayan yani iskansız bir bina haline geldi. Ancak ne depremden sonra ne de sonraki süreçte gelen yönetimler bu konuya eğilmedi. 14 yıl Kızılay Düzce Şubesi'ni yöneten Kemal Demir başkanlığındaki yönetim kurulu da bu önemli sorunu es geçti. Ancak iskanı olmayan Kızılay İş Merkezi içerisindeki dükkanlardan kira alınmaya devam edildi.

Genel Merkez oluruyla geçtiğimiz aylarda göreve getirilen Avukat Halil Aydın başkanlığındaki yönetimin ise ilk işi bu usulsüz uygulamaya son vermek oldu. Hemen Düzce Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne başvuran ve İmar Barışı'ndan da yararlanan Kızılay yönetimi normal şartlarda 450 bin TL gibi bir rakama tekabül eden iskana, af sayesinde 100 bin TL gibi bir para ödedi.

Yıllarca iskansız şekilde organizasyonlara ev sahipliği yapan Kızılay Çok Amaçlı Salonu bu hafta gerçekleşecek Kızılay Düzce Şubesi 2019 yılı Olağan Toplantısı'na gerekli ruhsatları alınmış bir şekilde ev sahipliği yapacak. Genel Başkan Kerem Kınık'ın katılımıyla yapılacak kongre Kızılay'a yakışır şekilde gerçekleşecek.

Haber: C.ÜSTÜNER