Düzce'de son olarak yaşanan 1999 depremlerinde yaptığı yardımlarla halkın yanında olan Türk Kızılayı, bugün 141. yılını kutluyor. İsmini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alan Türk Kızılayı, yaptığı hizmetlerle her zaman halkın yanında olacağını da belli ediyor.

"Tüm gücümüzle yardımlarımızı sürdürüyoruz."

Kızılay'ın 141. yılı nedeniyle Kızılay Düzce Şube Başkanı Kemal Demir de açıklamalarda bulundu. 141 yıldır ülkede meydana gelen tüm doğal afetlerde halkın yanında olmaya ve yaralarını sarmaya devam ettiğini belirten Demir, “Ülke genelindeki 700'ü aşkın şubesi, yüz binlerce üyesi ve gönüllü ile ihtiyaç sahiplerine umut oluyor. Düzce şubesi olarak Genel Merkezimizin ülke genelinde ve tüm dünya da gösterdiği başarılı çalışmalara layık olabilmek için tüm gücümüzle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Faaliyetler kapsamında 2009 yılının ilk 6 aylık döneminde 3 bin 740 TL tutarında gıda yardımı, 5 bin 360 TL tutarında nakdi yardım, 2 bin 400 TL tutarında eğitim yardımı, 878 TL tutarında temizlik yardımı, bin 100 TL tutarında da kömür ve kabuk yardımı yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

"Kampanya önemli katkı sağladı."


Yapılan bu yardımlarla ilgili de bilgi veren Demir, “Bir Damla da Sizden yardım kampanyası ile binin üzerinde vatandaşımızın giyecek yardımı karşılanmıştır. Yine yangın sebebi ile mağdur olan 7 aileye yatak, yastık, yorgan, çekyat, mutfak, giyecek, gıda yardımında bulunulmuştur. Konuralp, Gölyaka, Kaynaşlı da ikamet eden ihtiyaç sahibi aileye de muhtelif ev eşyası yardımı yapılmıştır. Ocak-Haziran ayları arasında 6 ilkyardım eğitimi ile 120 kişiye ilkyardım eğitimi düzenlenmiştir. Ayrıca Kadın ve Gençlik Kolları'nın düzenlediği gecelerden elde edilen gelirlerle de yardımlar yapılmıştır.” şeklinde konuştu.

Yapılan yardımlarla her zaman olduğu gibi Kızılay'ın yardıma muhtaç insanlara katkıları da artarak devam etti.