Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan "27. Muhtarlar Toplantısı"nda muhtarlara hitap etti.

"Milletimizin kendisi hedef alındı"

Türkiye'nin son 14 yılında maruz kaldığı ihanetler içinde FETÖ'nün darbe girişiminin çok farklı bir yere sahip olduğuna belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Daha önceki ihanet girişimlerinde hedef, genellikle doğrudan biz oluyorduk, başında bulunduğumuz hükümet oluyordu, ülkemiz ve milletimiz yaşananlardan dolaylı olarak etkileniyordu. Bu defa bizimle birlikte canıyla, kanıyla, varlığıyla bizatihi milletimizin kendisi hedef alındı, ülkemiz hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı."

"15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olacak"

Milli Güvenlik Kurulu'nda 15 Temmuz'un 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak kabul edilmesinin gündeme geldiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz artık 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak dün Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda hükümete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak, o gün tatil edilecektir." ifadelerini kullandı.

"Anamuhalefet partisinin görüşüne kesinlikle katılmıyorum"

OHAL ile ilgili ana muhalefetten gelen eleştirilere de yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olağanüstü hal uygulaması, tamamen FETÖ ve PKK terör örgütleriyle daha etkin mücadele amacına yöneliktir. Anamuhalefet partisinin, 'olağanüstü hal yetkileriyle hayata geçirilen hususların Meclis'in rutin çalışmalarıyla çözülebileceği' görüşüne kesinlikle katılmıyorum." ifadelerini kullandı.

"Ne partisine ne de millete hayrının dokunması mümkün müdür?"

Ana muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtarı, halkı, ülkesini küçümseyen bir siyasi parti liderinin ne kendi partisine ne de bu millete hayrının dokunması mümkün müdür? Ondan sonra diyorlar ki 14 yıldır bu ülkede iktidar niye değişmiyor? Ana muhalefetin her gün yatıp kalkıp halka hakaret ettiği, halkı ve temsilcilerini küçümsediği bir yerde iktidar nasıl değişecek? 'Kader, gayrete aşıktır' derler. Bunlarda gayret yok ama kaderlerine isyan had safhada." diye konuştu.