15 Temmuz Şehitleri için hain darbe girişiminin yıldönümüne sayılı günler kala vefa yürüyüşüne başlayan Türkiye Jokey Kulübü’nden emekli 44 yaşındaki Savaş Altay yolculuğunun 5.gününde Düzce’ye ulaştı. Günlük18-19 kilometre kat edenAltay, İhsaniye Köyü mevkiinde Öncü Haber’e konuştu.

Onların yaptıkları umurumda değil
Altay, Kocaeli’de Adalet Yürüyüşü korteji ile karşılaştığında yaşadıklarını, “Kocaeli’nde adalet kortejiyle karşılaştığımda sıkıntı yaşadım. Kendini bilmezlerin biraz hışmına uğradık ama soğukkanlılık ve sağduyumuzu eksik etmeyerek yolumuza devam ettik. Ama yine onların yaptığı Adalet Yürüyüşüne saygı duyuyoruz. Umurumda da değil zaten onların yaptıkları.”Şeklinde anlattı



“Onlar vatan hainleri için yürüyor”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önderliğinde başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün insanları oyaladığını aktaran Altay şöyle konuştu:

“Aslında onlar adalet için yürüyüş yapmıyorlar. Sadece insanları boş yere işinden gücünden ederek meşgul ediyorlar. Kısacası vatan hainleri için yürüyüş yapıyorlar. Ben onlarla karşılaştığımızda 15 Temmuz Şehitleri için yürüyüş yaptığımı bağırarak söyledim. Ne yazık ki sözlü sataşmalara maruz kaldım ama provokasyonlara gelmeden yolumuza devam ediyoruz.”



Altay, açıklamasının ardından yoluna kaldığı yerden devam etti.

Haber: Ö. YILMAZ